sunnuntai 1. elokuuta 2010

SuROK:n kissanäyttely ja Suomenlinnassa

Lauantaiaamuna kelloni soitti 4.45, kampasin naamani ja hyppäsin Terran kera Pirkon kyytiin ja kohti surokin kissanäyttelyä. Näyttelypaikkana oli vanha tuttu Helsingin jäähalli joten olin ilmoittanut Terran Pirkon pyynnöstä mukaan vaikka tarkoitukseni oli alun perin säästää kesäviikonloput muille hommille kuin kissanäyttelyihin. Eilisessä reissussa meni aikaa 06 - 21.30 joten jokainen varmaan ymmärtää että hommaan pitää olla melkoinen intohimo että viikonloput urheiluhalleissa jaksavat viihdyttää. Itse olen kiertänyt näyttelyitä 11 vuotta eikä polte ole enää suuren suuri vaikka harrastuksessa tutuksi tulleita on aina mukavaa tavata.


"Eikö me mennäkään omalle pihalle?"
Omassa näyttelyhäkissään Terra viihtyy hyvin, samoin sylissä näyttelypaikalla. Ainoastaan tuomarin pöydällä ja käsissä kannettuna sille tuppaa kasvamaan tuhat jalkaa kun jännittää ja on muutenkin vauhdikkaasta mimmistä kyse!

Terran emolla oli näyttelyssä siitosluokka joten paikalla oli siskopuolia
^ Pentulomalta palannutta aiemmin teräshermoista Elinaa jännitti hiukan.
Pirkon kissa arvostelussa, Nami taitaa olla kyseessä.

Terra sai Martti Peltoselta mielestäni hyvin perustellun ja hyvän arvostelun sekä CAP-sertin. Kastraattien värin paras meni korkeammassa luokassa kisaavalle Kawai-tytölle. Abyt arvostellaan aina aamun ensimmäisenä joten meidän näyttelypäivämme oli arvostelujen osalta ohi klo 11.00. Tein ostoksia näyttelypaikalla, kissat saivat makupaloja ja jotain uusia viljattomia felidae-sarjan kuivanappuloita, myös siskon kissalle tarttui mukaan pussi trainerin light-ruokaa. Koiralle ostin edullisen makuualustan, sillä on koko ajan boksi esillä joten alustoja on hyvä olla pestäväksi asti.

Klo 12 aikaan lähdin ystäväni Ernon kanssa ruokaostoksille, tarkoituksemme oli ehtiä 13.15 lautalla Suomenlinnaan kaveriporukan kanssa picknickille. Mainiota että Pirkko lupasi huolehtia Terrasta iltapäivän niin pääsin harrastamaan muutakin sosiaalista elämää :). Stockmannin herkusta ja Kauppatorilta löytyikin sitten houkuttelevia eväitä. Keli oli vaihtelevasti pilvinen sekä aurinkoinen ja hieman tuulinen mutta näiden helteitten jälkeen tuollainen "vain" reilu 20 astetta tuntui oikein hyvältä. Samalle lautalle ehti Katri&Janne, Marja ja Katja. Kimmo ja pari muuta valuivat paikalle myöhemmin.

 Tälläiselle pienelle mäennyppylälle puun varjoon laitoimme leirin pystyyn. Kustaanmiekkaan asti emme menneet koska sieltä kävelee sen verran pidempään että lautalle lähtöä täytyy aikatauluttaa.
Ihania eväitä! Katja oli tehnyt täyteläistä vadelmapiirakkaa  käyttäen virolaista kohupiimää ja hapukermaa, Kalliosta kun löytyy eksoottisempiakin herkkuja ja Erno oli tehnyt hyvää mozzarellasalaattia. Muuten pöytä oli hedelmä, juusto ja leipäpainotteinen, kuohuvan ystäville löytyi myös kilisteltävää. Itse tyydyin ranskalaiseen siideriin ja raanaveteen kilistelymielessä koska päivästä oli tulossa pitkä.


Lähdin 16.15 lautalla takaisin. En tiennyt menisikö Kauppatorilta suoraa ratikkaa Töölöön joten kävelin stockalle ja hyppäsin siitä kuljettimeen. Ihan hyvin onnistui maalaiselta kun tarpeeksi hyvin oli ohjeistettu.
"Jaa, sitä suvaittiin tulla takaisin häiritsemään päiväuniani!"

Teimme näyttelyssä vielä Pirkon kanssa ostoskierroksen ja näyttely loppu suureksi kissanäyttelyksi inhimilliseen aikaan 18.30. Oli siinäkin seisomista koko päivän hallissaolleille, 10,5 tuntia. Poikkesimme paluumatkalla Riihimäen acb:lle koska seura ei ollut päässyt yhtä notkuviin pöytiin päivällä, Jäähallin ruokatarjonta on ihan surkeaa. Mutta eipä tuollakaan ollut kehumista, ruokaa joutui odottamaan puoli tuntia eikä se ilmeisesti ollut kovin hööppöistä. Pitkän odotusajan takia sorruin itsekin ottamaan hesen falafelaterian ja ostamaan Pertti Vilanderin "koirankorjauskirjan" kun se oli vielä avoinna olleessa kirjakaupassa edullinen. 

Mutta tälläinen vähän erilainen ja mukava näytelypäivä takana. Täytyy kyllä sanoa että alan olla liian mukavuudenhaluinen tuollaisiin aamuherätyksiin kovin usein vapaa-ajallani. Kerran koiranäyttelyt ovat drive-in-tyylisiä eli niihin saa tulla paikalla vähän ennen oman koiran arvostelua ja pois voi lähteä melko pian sen jälkeen, ne alkavat kuulostaa ihan nerokkaalta harrastukselta kun on tarpeeksi tätä laatua tullut koettua. Pakko ainakin  käydä kokeilemassa ;). Toisekseen kun ainakin omien kissojeni suhde näytelmiin on lähinnä salliva eli ne sitävät sitä ja koiran puolestaan on laatua "JEE  JEE, kaikki on kivaa!" niin se saattaisi saada moisista kokoontumisajoista enemmän irti vaikka itse en ko ihmisporukkaa ja tapoja tunnekaan. 

Tänä aamuna olen huomannut että oli varmaan ihan hyvä juttu että olimme Terran kanssa päivän pois. Seppo on ollut paljon koiran kanssa ulkona mutta ilmeisesti niillä on ollut myös Hippu-ocin kanssa aikaa hieroa suhdettaan uudelle tasolle. Tänä aamuna nimittäin leikki oli hyvin rentoa, Hippu otti Hertasta painiotteita olen välillä koiran alla selällään ja koira pyöri tyytyväisenä kissaa ympäri häntä heiluen ymmärtäen että kissan halausotteet ovat leikkiä ja suuri luottamuksen osoitus. Juoksenteluleikissa oli myös rentoutta ihan toisella tapaa, ei kissa tassu ollut mitenkään kärkkäästi koiraa korjaamassa. Hienoa, olen arvellutkin että Hertan leikkisyys saa vielä Hipusta vastakaikua kunhan kissa unohtaa perusujoutensa. Terra ladynä ei ole kohelluksen perään joten sillä ei meinaa aina huumori riittää Hipun painimuotoisiin leikkeihin. Keli näyttää hyvältä joten eiköhän tästä tule oikein mukava ensimmäinen elokuun päivä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti