sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Sunnuntaipuuhia

Tänään on ollut niin letkeä sunnuntaitunnelma etten ole jaksanut kaivaa oikeaa kameraa esiin vaan kuvat ovat taattua kännykkälaatua. Eilen tuli juoksenneltua, ensin pääkirjastossa ja siitä nopsasti kotiin ja illaksi Pyynikin kesäteatteriin. Sain ystävältäni kaksi peruutuslippua Häräntappoaseeseen joten kylmästä ilmasta huolimatta kävimme Elinan kanssa nauttimassa kesäteatterista. Ei ehken ihan minun makuuni tuo näytelmä mutta aivan kiva juttu kuitenkin!

Tänään pitäisi vähän vielä siivoilla mutta en ota mitään ressiä siitä. Pilpan koirien kanssa kävin kahdentoista maissa arboretumissa ihmettelemässä kukkaloistoa.
Keli oli suosiollinen emmekä kastuneet vaikka pilviä on pyörinyt taivaalla samaan tahtiin kuin muinakin päivinä. Torstai on tainnut olla ainoa aurinkoinen päivä tällä viikolla. 
Omalla pihallamme on hieman vaatimattomampaa kukkaloistoa:

Raparpereista tein heti aamulla kiisseliä kun muistin ostaa perunajauhoa, tulee nätimmän väristä kuin viimeksi maissijauhosuurusteella. Toivottavasti keli vähän paranisi, olen siirtänyt pavut ja salvian ja basilikan ulos mutta herneet, loput yritit ja salaatit odottavat edelleen että keli menisi pysyvästi yli +15 asteen.

Kotona oli iltapäivällä aikaa lukea ja ottaa pienet torkut sohvalla kissojen kanssa. Eilen tuli katsottua elokuvia 1.30 asti joten unet jäivät hieman lyhyiksi. Seppo-parka joutuu vielä huhkimaan koko viikonlopun ylitöitä, ärsyttävää tuollainen kun ilman edes yhtä vapaapäivää tuntuu 12 päivän työputki aina aikas pitkältä.


Seuraavaksi pieni varotuksen sananen niille jotka haaveilevat kissasta ja kuvittelevat että lyhytkarvaisen kanssa a) välttyisi kissankarvoilta vaatteissa ja b) kissan turkinhoidolta. Itse olen laiminlyönyt kissojeni noin viikottaista turkinhuoltoa pari viikkoa ja karvoja löytyi tänä aamuna mm aamukahvista ;) no tänään on sitten furminator ja kumisuka heilunut tälläisellä tuloksella:Suurin osa karvasta on Terrasta peräisin, sillä tuntuu tänä vuonna venyvän keväinen "karvanvaihto" ihan loputtomiin. Täytyy ostaa alkuviikosta vaikka royalin hair&skin-raksuja, voi olla että tuo twiki peak&trainer-yhdistelmä ei sisällä riittävästi hyviä rasvahappoja mitkä ovat nyt olleet kuukauden verran pääasiallisena ruokana. Mutta näin, pienellä vaivalla sitä vaatteisiin ja huonekaluihin jäävää karvanmäärää kyllä vähentää huomattavasti! Täytyy kyllä sanoa sen verran cornish rex-rodun kehuksi että sellaisesta ei lähde varmaan kuin vuodessa tuon verran karvaa kuin näistä kahdesta parissa viikossa harjaamalla. Rexin turkki on aivan ihana koskea ja helppo arjessa, oli rodun ulkonäöstä sitten mitä mieltä tahansa. Terkkuja vain kasvattieni omistajille!

Mutta näin, nyt pitää keskittyä katselemaan keskikerrosta sillä silmällä että siitä saadaan koiralle turvallinen ja toisin päin, pienten hampaiden suojaan lattiatasolla olevat tavarat. Enää 6 yötä ja meille tulee ihka oma Hertta-pentu. En malttaisi odottaa..

1 kommentti:

  1. Huomasin vasta nyt uutisesi Miristä, niin surullista ja turhauttavaa. Osanottoni koko sydämestä, pahalta tuntui lukiessa joten vielä kurjemmalta on täytynyt tuntua kirjoittaessa. Hieno kissa jää elämään minunkin muistikuvissa.

    Mutta onneksi elämä kuitenkin jatkuu, joten kaikkea hyvää koiraprojektille ja "väärän" rotuisille kehrääjille!

    Virpi + Felibiosis-rexit

    PS. Samaa tieteellistä kissanturkkivertailua seuranneena, lyhytkarvoista todellakin lähtee karvaa (paitsi toki rexeistä)

    VastaaPoista