sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Puuma&Pantteri ulkoilevat

Juhannus meni kosteissa (sateisissa) merkeissä joten ulkokuvia ei juuri tullut. Kiitos Pirkko ihanasta Keski-Suomen tuliaisesta, näitä aina tarvitaan :)

Tässä pari räpsyä kuitenkin..Hertta oli erityisen otettu Elinan seurasta. Ei ihme kun on noin magic-kädet ;)Eilen sää parantui mutta sen kummepaa ei tullut puuhailtua kuin kierrettyä kortteli hihnassa Hertan kanssa ja ajelutettua sitä sen verran että kävimme Pirkkalan ABC:llä. Tänään sen sijaan kävimme kylässä Pilpan pihalla ja liian suuri panta vaihtui kissoilta liian pieneksi jääneisiin valjaisiin jota Hertta ei edes huomannut. Pilpa keksi pyytää naapuristaan käymään samaan aikaan Kirsikan ja Siirin 12-viikkoisen Reino-italianvinttikoiran kanssa. Hertta oli oikein otettu seurasta ja koitti komentaa ujoa poikaa leikkimään.Hertta näytti melkoisen pieneltä ja pyylevältä tuossa seurassa!Noin vauhdikkaan iltapäivän jälkeen ajattelimme että koira on tosi väsynyt ja päätimme keskittyä kissojen ulkoiluttamiseen ja grillaamiseen. "Puuma&Pantteri" eli Terra ja Hippu pääsivät siis myös lopulta loman makuun. Terra on ennenkin ulkoillut pienessä kittywalk-merkkisessä kangasverkkoputkessa joka oli meillä kakkoshäkkinä Keskuojankadulla  joten Terra pääsi siihen ja Hippu joutui valjaisiin. Koska Hipulla ei ole tarhaulkoilukokemusta olen ajatellut että se voisi ulkoilla valjaissa siihen asti että joskus saamme aikaan kunnollisen ison kissatarhan. Tuo putki on meinaan niin pieni että Terra ei hyväksy sinne muita kissoja tielleen. Voi olla että Hippu pitäisi enemmän kelataluttimesta, tavallinen naru ei ollut ollenkaan sen mieleen ja huuto sen mukainen.

 
Terra sen sijaan muisti samantien miten "putkeen" mennään nätisti ja näytti nauttivan olostaan.


Hippua emme sitten pitäneetkään ulkona yhtä pitkään kerran tilanne vaikutti sitä stressaavan ja meillä itsellämme oli grillaaminen mielessä. Grillaustarvikkeita hakiessamme huomasimme että koirahan on hereillä! Eipä muuta kuin ulos väsyttämään itseään. Ja vähän Terraakin..


Aluksi laitoimme Hertan omaan tarhaansa niin että välissä oli 2 verkkoa ettei Terra pienemmässä tilassa tuntisi itseään ahdistetuksi. Ei se vaikuttanut olevan moksiskaan joten pieni vihulainen päästettiin valoilleen.Hertta juoksutti Terraa edestakaisin jonkun aikaa kunnes rouvakissa näpäytti sitä tassulla nenään. Kunnioitus kasvoi ihan silmissä! Hertalla on ollut vähän turhan ponteva tyyli lähteä kissojen perään haukkuen "pöläyttämään" niitä joten ulkoharjoitukset taitavat olla ihan hyvästä ;) ja juuri näin päin että ulkoilun kanssa sinut oleva kissa on vastuksena. Ulkona se ei alun perinkään haukkunut Terralle. Vielä toisenkin kerran koira kokeili onneaan ja taas nousi tassu joten Terra jätettiin omaan rauhaansa ja Hertta juosta härvelsi muualla ja leikki leluillaan nätisti.
Lettujen paisto oli sen verran tarkkaa hommaa että siinä sovimme että Seppo viihdyttää koiraa ja minä kääntelen letut niin ei mene koira hukkaan eikä toisaalta tule poltettua itseään jaloissa pyörivän otuksen takia. Pst, Katja ja Ville, näitä voisi tehdä ensi viikonloppunakin!Ruoka maistuu (turhankin) mainiolta ulkona ja nyt on hyvä mieli kun kaikki lemmikit ovat saaneet tasapuolisesti virikkeitä. Varpunen kävi mm haastelemassa Terralle ihan vieressä koiratarhan tolpan päällä joten käkättelyä on tuo innokas ulkoilija saanut harrastaa oikein kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti