sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kissanpäivä ja syyspuuhia

Nyt on sitten syksyn ensimmäiset tulet takassa, hyvin vetää onneksi :). Tämä päivä meni omenoita kerätessä Evan kanssa, sitä ennen juoksutin kyllä koirista puhdit pois 3 italiaanon ja 2 muun whippetin voimin, kiitos vaan seurasta. Omenoiden säilöminen töksähti laitepuolelle, sähköisestä soseuttajasta meni yksi osa rikki. Riivattua, muutenkin 4 tunnin ulkoilu jo ramaisee. Onneksi en ehtinyt aloittaa keittämis&pilkkomisrumbaa. Sen sijaan tein tosi hyvää spelttipuuroa, soveltaen pakkauksen reseptistä:

5 isoa tai monta pientä omenaa raasteena
3 dl spelttihiutaleita
1 dl ruishiutaleita tai 1/2 leseitä
1 litra vettä
2 tl vaniliasokeria
1 tl suolaa
maun mukaan hunajaa, 3/4 dl tms.
(alkuperäisessä reseptissä oli lisäksi 2 dl puolukkaa)

Keitä puuroaineksia 20 min, suurin osa hauduttaen kannen alla. Lisää lopuksi omenat ja mausteet, anna hetki lämmetä. Oi että on hyvää! Huomenna teen omenahyvettä kun Anna tulee pitkästä aikaa käymään. Kyllähän omppuja voisi laittaa vaikka sämpylätaikinaan raasteena, pitää soveltaa. Täytyy myös tutkailla millä konstilla omenoiden kuivattaminen ilman kuivuria onnistuu. En ainakaan siihen lankoihin pujotteluun jaksaisi alkaa.

Eilen oli taas Mustissa&Mirrissä kissanpäivät. Siellä tuli viihdyttyä hyvin 4 tuntia Hannun, Pirkon ja kissojen kera. Hyvät ruoka yms palkinnot saatiin vaivannäöstä. Terralla oli kivaa. Ritua vähän nyppi. Seppo puolestaan tuli tänään ryytyneenä Kuopiosta hääreissulta, hänellä jatkui best manin tehtävät ja siellä vierähti kuulemma mukavasti perjantaista asti. Mutta onhan se pitkä matka autossa.


Hippua ei huvita.


Terra kyllä ehtisi.
Terran emo Nami on kuningatar.Koirat saivat ikeasta keinotaljan, vähän helpommin pestävä kuin aito.Näitä riittää taas omiksi tarpeiksi!

Sitten vielä muutama mukava kännykkäkuvat tämän viikon iltalenkiltä. Aika kivat arkimaastot lenkkilyyn meillä vaikka itse sanonkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti