lauantai 12. helmikuuta 2011

Varovaisen toiveikas :)

Tämän viikon hyvät uutiset tulivat hieman yllättäen kissaosastolta. Rex-kissaharrastajatuttuni Lean kanssa jonka olen tuntenut kymmenkunta vuotta, kanssa tuli puhetta että mitäs jos kokeiltaisiin Fridaa hänen Nemo-kollinsa kaveriksi? Nemo on 7-vuotias leikattu poitsu jonka kissakaverit ovat kuluneen vuoden aikana menehtyneet korkeaan ikään ja sairauksien takia. Nemo on tavallista levottomanpi yksinään. Lealla on kaksio ja hän on rauhallista elämää elävä pari vuotta sitten eläkkeelle jäänyt kotona viihtyvä henkilö jota huolellisempaa ja parempaa kissanhoitajaa en voi kuvitella :). Ja ennen kaikkea ihminen joka pitää nimen omaan cornish rex rodun luontaisista ominaisuuksista joten kissan vilkkaus ja läheisyydentarve ei tule hänelle yllätyksenä. Joten tottakai kokeillaan mitä punainen veteraaniherra ja puoli vuotta nuorempi blondineitonen mahtaisivat toisistaan tykätä saman katon alla! Tuskin niillä ainakaan huonommin voi mennä kuin Hipulla ja Ritulla. Mutta toisaalta kummankin kissan elämän pitää olla mukavaa ja stressitöntä kun keski-ikäisiä kölliköitä jo ovat joten tämän ratkaisun pysyvyys nähdään vasta ajan kanssa.

Haikeaa mutta en voi kyllä olla muuta kuin helpottunut tälläisestä mahdollisuudesta rauhoittaa lemmikkiemme tilanne. Viemme Fridan Valkeakoskelle ensi viikon sunnuntaina, siihen asti pidämme kissat  visusti erillään, ne ovat olleet viimeisen viikon sisään kerran ovet avoinna samoissa tiloissa ja heti tuli yhteenotto.

Päätin perua Hipun ensi viikon perjantaille varatun sterilointiajan koska olen ensi viikonloppuna hiukan liian vähän kotona. Lauantaina olisi tarkoitus mennä Turkuun Pirkon kanssa katsomaan Terran tyttären Aidan pentuetta. Hipulla ei ole ollut juoksuja viime vuoden maaliskuun jälkeen hormoni-implantin takia joten se voi aivan hyvin olla steriloimatta siihen asti että hormonitoiminta pyörähtää taas käyntiin. Hankin viime keväänä Hipulle implantin koska parilla tutulla oli jo hyviä kokemuksia siitä kissojen hormonitoiminnan rauhoittamisessa ja tuossa vaiheessa en ollut vielä päättänyt, kasvattaisinko Hipulla vai en. Myöhemmin viime vuonna kävi ilmi että Hipun suu ei ole kunnossa joten implantti laitettiin hieman turhaan mutta jos tästä kokemuksestamme on hyötyä aktiivisille kasvattajille jotka harkitsevat sitä jollekin kissalleen niin voin toki jakaa kokemuksia.

Mitäpä muuta? Hertta on muita juttuja harjoitellessaan unohtanut -maahan- käskyn joten sitä ollaan taas alettu palauttamaan mieleen sisätiloissa koska ulkona on turhan kylmä. Rauhoittumista rauhoittumista.

1 kommentti:

  1. Pidetään peukkuja, että tämä olisi ratkaisu ongelmaan!

    VastaaPoista