sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Hertan uusi neule

Innostuin kokeilemaan palmikkoneuleen tekoa kun viime sunnuntaina tv-ohjelmassa sellaista vääntivät, rannelämmittimiä kuitenkin eikä koiran villapaitaa ;). Torstaina sain paidan valmiiksi ja viikonloppuna sitä on nyt sitten testailtu.


Tälläinen tyttömäinen hörhellys langanlopuista tällä kertaa. Ei vaikuta nämä langat kutittelevan koiraa samalla lailla kuin 7-veljeksen sukkalanka.
Lauantain lenkki oli poikkeuksellinen koska Hertta sai olla puolet lenkistä vapaana. Menimme arboretumiin rantapusikkopolkuja eikä vastaan tullut kuin punatulkkujen ruokkija.Punerrus ja talitiaiset jo vähän kielivät kevättalvesta. Järvenjäälle ei tee enää mieli mennä rämpimään.


Arboretumissakaan ei ollut lauantaina kahden maissa ristin sielua joten annoin koiran olla poikkeuksellisesti sielläkin vapaana. Mukavan rauhallinen lenkki! Kissat ovat olleet taas kamalan hankalia. Tänään kun vaihdoin riitapukareita puolelta toiselle, Hippu karkasi alakertaan ja kävi Ritun päälle oikein tosissaan. En saanut niitä pyyhkeellä eroteltua ja karvat pöllysivät, lopulta lykkäsin pyykkitelineen vaatteineen kissojen väliin että sain kaapattua toisen pois. Jalkalistastakin irtosi pala siinä hässäkässä. Seppo kertoi että eilen kävi ihan sama juttu kun olimme lenkillä, Hippu karkasi Ritun kanssa samalle puolelle ja erottaminen saamatta kissoja silmilleen oli vaikeaa. Mielestäni pitkiä pintanaarmuja kummempaa ei kuitenkaan löytynyt, Fridalla tosin on nenässään  vähän syvempi ventti ollut perjantaista asti. Täytyy sanoa että en olisi sunnuntaiaamua halunnut noin sydän pamppaillen aloittaa. 


Tämä kissojen tilanne kyllä vie vähän jokaiselta eläjältä tällä hetkellä huushollissamme energiaa ja pelkään että joku eläimistä saa osumaa silmäänsä tai muuta oikeasti vakavaa. Sattuuhan tapaturmiakin helpommin kun tosissaan hyökkivät. En oikein jaksa koirankaan kanssa treenailla kotona sisätiloissa mitään temppuja tai näyttelyasetteluita kun tuntuu että aina saa olla silmät selässä ja jos kaikki on rauhallista ei jaksa liikoja puuhata. Ilmoitin Hertan helmikuun lopulla alkavalle tottelevaisuuden alkeiskurssille ettei koiran koulutus ihan jää kesken. Lisäksi varasimme äsken Sepon kanssa 4 hotelliyötä  Leipzigistä kesäkuulle, taas näköjään mennään Wave-Gothik Treffeniin. Aina pieni kaupunkiloma kotiolot voittaa ja koska kyseessä on WGT:n 20-vuotisjuhlat niin todennäköisesti muutama erinomainen artistikin tulee nähtyä. Eiköhän kesään mennessä olla muutenkin saatu ratkaistua kissaongelmat tavalla tai toisella tai minulta oikeasti lähtee järki. Kun ei meillä eristyskään mikään umpio ole vaan ko tiloja käytetään muuhunkin kuin kissojen "säilytykseen" niin karkailun riski on aina olemassa kun ihmiset liikkuvat.  

2 kommenttia:

 1. Voi onpa hieno tuo Hertan takki! :D

  Voi tylsää tuo kissojen tilanne. :( Toivottavasti alkaa tokeentua.

  Kuulostaa hienolta teidän kesän reissu :)

  VastaaPoista
 2. Luulen vähän että katit eivät toisiinsa tykästy. Eilen lensi mielestäni pissaakin siinä tappelun tuoksinassa ("onneksi" kylppärissä) joten alkaa olla ihan tosissaan vääntöä. Hippu tosiaan sterkataan vasta ensi viikon perjantaina joten onhan siinä pieni mahdollisuus että tilanne hellittää sen jälkeen mutta olen aika skeptinen kun tuntuu vaan pahemmaksi menevän.

  Hertta ja Terra ovat olleet kovin ilopillereinä, mm leikkivät molemmat samaan aikan laserosoittimella. Noitten kahden erikseen leikittäminen vaatiikin sitten vähän enemmän järjestelyä.

  Mainiota kyllä kun on pieni ja varsin ohjelmallinen reissu tiedossa, jaksaa sitten loppuloman ottaa ihan rauhallisesti ja nautiskella mitääntekemättömyydestä hössöttämättä ;). Mutta onhan kesään vielä melkein puoli vuotta aikaa! Teillä alkaa Japaninreissu lähestyä?

  VastaaPoista