torstai 22. elokuuta 2013

Reilun kaupan koira!

Viimeinen lomaviikkoni meni sateisissa merkeissä. Kirjakaupoissa&divarissa tuli käytyä, samoin koiran juoksutreeneissä, Murnau's Playhousen keikalla ja sienimetsällä ja hiekkakuopalla. Lukemista ja Psychoville-tv-sarjakin tuli ylen Areenalta katsottua. Torstaina ehdimme onneksi grillata Evan ja Arin kanssa ennen kuin täysi kaatosade alkoi. Kuvat Ari Salmelan käsialaa.
Sitten sinne Reilun Kaupan pariin. Hampaiden vaihdon jälkeen olen katsellut Vamppi-koiramme purentaa sillä silmällä että vähän yläkanttiin taitaa olla. Sovimme asiasta Sökövintin kasvattajien kanssa (heidän ehdotuksestaan) että ellei purenta tasoitu tähän kesään mennessä niin he palauttavat koiran myyntihinnasta 1/3. Marjaana kävi meille tämän viikon tiistaina kylässä kera Vampin emon sekä Jennin&Esan ja heillä asuvan Piri-koiran. Evakin ehti paikalle. Marjaanakin totesi että purenta on 5 mm yli leikkaavan purennan mikä hänen mielestään on sen verran paljon että koira ei ole jalostukseen suositeltava. Vaikka en Vamppia ostaessani etsinyt jalostusyksilöä tai näyttelykoiraa vaan perustervettä reipasta whipukkaa jolla voisi olla mahdollisuuksia juoksuharrastukseen niin totta kai olen hyvin otettu näin reilusta toiminnasta kasvattajan taholta! 

Saamani rahasumma on jo tuntuva osa Vampille tulossa olevasta sterilointileikkauksesta. Joka on perjantai 13. päivänä syyskuussa. Vamppi leikataan tähystämällä josta taitaa tulla joku 750€ lasku eli melkein "uuden koiran verran" mutta haluan että koiralle tehdään mahdollisimman vähän kipua ja haavoja tuottava leikkaus mahdollisimman turvallisissa olosuhteissa. Koska edellinen narttukoiranihan kuoli täysin yllättäen sterilointiin niin jännitän asiaa ihan suhteettoman paljon. Mutta eipä tarvitse koiran kärsiä juoksuista, valeraskauksista, kohtutulehduksista eikä toivottavasi nisäkasvaimistakaan. On se minusta vaivan väärti toimenpide. Ja en voisi olla onnellisempi reiluista ja järkevistä kasvattajista! Purentavika on kuitenkin luustovika joka pahimmillaan laittaa hampaat suussa sellaiseen järjestykseen että niitä täytyy oikoa tai leikellä jos painuvat kiinni pehmeisiin kudoksiin. Vampilla ei ole sellaiseen ollut tarvetta kun vika on lievä ja hyvä niin, ei niistä lisäkuluista ja koiran kivuista kukaan omistaja kiitä eikä kasvattaja tule onnelliseksi. 

Vamppi juoksi tiistai-iltana Kaupissa, emonsa Geena oli samaan aikaan radalla. Vamps taisi tulla toiseksi, voittaja oli selvästi nopein koira noista. Tässä Evan ottama video. 


Ensi kerralla Vamppi saa jousta yksinään ilman kennelkoppaa että saa vaihteeksi "tappaa" saaliinsa oikein rauhassa ja mennä omaa tahtiaan. Lisäintoa vielä loppukirinä ennen kuin kausi päättyy leikkaukseen. 

Tämä viikko tuntuu muuten vastustavan aika lailla. Samba satutti itsensä maanantai-iltana,  heitin yhden ainoan kerran sille keskenään tennispalloa kasteisella nurmella ja koira horjahti jarruttaessaan. Tuloksena ontuva Samba :( todella harmillista ja surkeaa kun koira on koko tämän vuoden ollut ontumatta ja kompuroimatta. Sain kotihoito-ohjeet sen leikanneelta lääkäriltä ja 7-10 päivää tässä katsellaan kotona särkylääkkeen kanssa koira kuitenkin käyttää jalkaansa. Jos ei tuossa ajassa parane tai pahenee niin sitten mennään Juha-lääkäriä tapaamaan, sanoisin että viimeistään tiistaiaamuna alan lääkäriaikaa varailla. Kasvattaja epäili että Samba olisi vähän revähdyttänyt ehkä lavassa olevaa lihasta, itse epäilin että nivelrikon alusta kärsivä kyynärpää on vääntynyt sen verran että otti itseensä. Pääasia ettei mikään ole katkipoikkipinossa! Sama särkylääke noihin onneksi helpottaa.

Onneksi kohta on viikonloppu, josko huonot yöunet saisi korjattua. Vielä kun saisi viikon "pullaputken" poikki, töissä ja kotona on ollut ihan liikaa herkkuja tyrkyllä ja itsehillintäni on väsyneenä aina olematon makean kanssa. Samba kuntoon ja omistaja laiharille sanon minä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti