lauantai 7. syyskuuta 2013

Hetkiä arjen lomasta & rampa-Samba

Eipä olekaan tullut hetkeen blogattua. Arkinen aherrus, kuten tiedätte, kiirettä pitää. Samballe kävi vajaa 3 viikkoa sitten omalla pihalla pallon kanssa temutessa haaveri jossa se kaatui kurvaillessaan yksinään kasteisella nurmikolla. Hoidin jalkaa viikon Sambaa aiemminkin hoitaneen lääkärin puhelinkonsultaation turvin kotona ja sitten kävimme lääkärissä kun parantuminen ei ollut toivotun nopeata. Samballa oli revähtänyt lapaluun laitaan kiinnittyvä lihas josta syystä parantuminen vähän kestää. Saimme ohjeet että remmilenkkeillä saa sen mukaan ettei mahdollinen kipu tuota ontumista ja särkylääkettä lisää sekä venyttelyohjeet. Samban moneen kertaan leikatun jalan liikerata on rajoittunut joten tälläiset haaverit ovat hyvin mahdollisia kun pää vie mutta kroppa ei ihan pysy perässä. Se saa kuitenkin elää normaalia iloisen koiran elämää ja onneksi vammasta ollaan jo paremman puolella. Samballe tulee kokenut vinttikoirien kanssa touhuava koirahieroja hieromaan koiraa reilun viikon kuluttua. Jumeja varmaan löytyy, kuten itse kultakin.

Sitten kuvia, vaiheeksi vähän myös maisemia täältä alkusyksyisestä Tampesterista.


Samban tyttöystävät omistajineen kylässä, pitäähän potilasta viihdyttää.


Elokuun viimeisen päivän fiiliksiä Härmälästä.Yksi hääkuva Urjasta viime viikonlopulta. Kivat sukupippalot oli, harmi että  Paunulainen vei meidät kotiin niin ajoissa ;) juhlat jatkuivat kuulemma paaaaaljon viimeisen pikavuoron lähtöä pidenpään.


Harvinaisen itseensä tyytyväinen koira. Vamppi kävi juoksemassa näillä näkymin vuoden viimeisen treenin Kaupissa. Sai juosta 280m yksinään ilman kuonokoppaa ja "tappaa" viehettä rauhassa. Välillä pitää saalistajan saada saalis ihan kunnolla kiinni!


Tiistaina treenien jälkeen keskustassa.


Keskiviikkona joogan jälkeen keskustassa.


Terran vauhdikkaat leikit.


Kun Terra on ulkona, koirat tekevät nenätöitä tarhassa eli syövät aamiaisensa nurmikon seasta mihin sen ripottelin, saan minä nauttia rauhallisesta lauantaiaamusta ja juoda käsityönä tehdystä kupista litroittain hyvää kahvia. Pienet ilot pitää muistaa varsinkin silloin kun tulee vastoinkäymisiä. Ritulle riittää ilahdutukseksi ihan se että se saa kaiken huomion hetkeksi itselleen. Mikäs meidän on keitellessä kun arvon mieheni vaihtoi juuri meille uuden liesituulettimen, Jee!


Sellainen mukava kissauutinen tässä tuli että lymfoomaksi paljastuneen patin takia leikattu Arppa-rex 11-vuotta voi hyvin. Perheeseen on syntynyt uusi pikkuinen ihana ihmisenalku ja kaikki sujuu hienosti. Toivottavasti Arppa saa olla terveenä mahdollisimman pitkään eikä lymfooma olisi jäänyt kroppaan piileskelemään ja uusisi. Pääasia että elämä  hymyilee nyt ja onnellinen kissa on iloksi perheelleen.

Eläimen elmänkaari on sen verran lyhyt ja kulku arvaamaton että tämä pitäisi aina pitää itsekin mielessä. Arjesta pitää löytää ne pienet ilot, kyllä murheet tulevat ihan omia aikojaan ilman että niitä etukäteen pelkää. Luopuminen on raskasta joten ennen kuin se tulee eteen, antaa musiikin soida ja auringon paistaa - tai edes kynttiöitten ;) iltapimeitten kanssa ne ovat jo kauniita. Tässä kuitenkin tälläiset aurinkoiset kännykkäkuvat joihin voi sitten talven pimeydessä palata. Tulee se aurinko taas esiin aikanaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti