maanantai 18. maaliskuuta 2013

Deine Lakaien acoustic

Olipas hieno viikonloppu ja perjantaina saamani kukkakimppu on edelleen näin terhakka :) muitakin kivoja tuliaisia tuli, kiitos! Eli meillä oli neljä ystävää kylässä pe-la ja kolme la-su. Perjantaina paistelin pari vegaanista piirakkaa, hapankaali-chili-porkkana sekä suppilovahverotäytteellä. Oli "riskinä" että seuraan olisi liittynyt maitoproteiiniallergikko joten nuo kävivät kaikkien ruokavalioon ja onneksi näyttivät myös maistuvan. Perjantaina poikkesimme kaverimme järjestämässä Pet Shop Boys-illassa "Being Boring" missä oli ihan leppoisaa ja kivoja PSP:n videoita näytillä mutta olimme kaikki työviikon jälkeen vähän väsyksissä. Myös taidenäyttely I like big dicks/I strangle whores tuli siinä sivussa nähtyä 931-baarissa. Aika raflaava nimi muttei tuo näyttely mitään suurempia tunteita herättänyt edes huumoripuolella. Ihan kivoja kuitenkin.


DJ Jones levyjen kimpussa.Moni saattaa muistaa Deine Lakaienin 90-luvun puolessa välissä julkaiseman Acoustic-levyn. Lauantaina meillä oli ainutlaatuinen tilaisuus kuulla samantyyppisiä sovituksia yhtyeen alunperin elektronisista kappaleista. Duo esiintyi Tampere-talon pienessä salissa joka oli melkein täynnä onnellista yleisöä. Täytyy sanoa että konsertti oli paljon vaikuttavampi kuin pari vuotta sitten Leipzigissä isossa messuhallissa festivaaleilla Sepon kanssa näkemäni ja kuulemani. Pelkästään Ernst Hornin mestarillinen flyygelinsoitto (flyygelin tuunauksineen ja mm rumpukapuloiden kanssa esiintaiottuine äänineen) olisi riittänyt, niin vapautunutta ja tunteellista soittoa oli ehdottomasti etuoikeus kuunnella. Aleksander Veljanovin ääni soi myös hyvin musikaalisesti ja herran toisinaan teatraalinenkin esiintymistapa vaikutti välittömänmältä ja seesteisemmältä kuin tuhatpäisessä massatapahtumassa. Tampere-talossa oli valokuvauskielto jota uhmasin vain hitusen ilman salamaa ;). Oli kyllä sellainen konsertti että keskittymiskyky meni siihen täysin. 


Redeption-klubin porukka järjesti "viralliset Deine Lakaien-jatkot" Dog's Homessa jonne yllätys,  yllätys, saapui pari kunniavierasta. Tässä eräs äärimmäisen onnellinen pitkäaikainen fani tapaamassa yhtyettä :). Kivat jatkot joille tulimme suoraan Tampere-talolta yhdeksän jälkeen.


Itsekin kävin kiittelemässä ja pääsin herra Hornin kanssa samaan kuvaan. Huumorintajuiselta vaikuttava   vanhempi ihana herrasmies oli niin otettu Tuijan sujuvalla brittienglannilla esittämistä kehuista että kysyi heti että mitäs juomaa saisi hänelle tarjota ;). Jätimme kuitenkin artistien stalkeroinnin lyhyeen.


Perjantaina vinttikoiratapaamisessa.


Lauantaina aamupäivälenkillä Katjan ja Villen kanssa. 


Koirista on aina erityisen mukavaa kun on paljon rapsuttelijoita ja niillä oli muutenkin vähän tavallisesta poikkeavaa ohjelmaa. Lähdimme lauantaina Ravintola Mylläreihin syömään jo neljältä joten Eva ja Ari ystävällisesti ottivat koirat iltahoitoon. Olisihan siinä voinut venähtää myöhään, tosin olimme Katjan kanssa kyllä jo kahdentoista jälkeen illalla kotona kun ei noin vaikuttavan konsertin jälkeen jaksanut oikein levymusiikin tahdissa jorailuun keskittyä. Sunnuntainakin koirilla oli omia menojaan. Eva ja Ari ottivat Vampin mukaan jäälenkille Siilinkarille ja sattumalta Ainokin soitteli että saisiko Samba tulla mukaan lenkille Pärrinkoskelle, no tottakai. Kissatkin pääsivät siis vaihteeksi viettämään koiratonta laatuaikaa kanssani. Koirat olivat ihan poikki loppuillan. 

Sunnuntaina parasta oli kyllä Katjan paistamat aamiaisletut. Muutenkin pääsin vähän tavallista helpommalla laitolla kun Erno laittoi hiukseni perjantaina ja Katja lauantaina ;). Katja, Ville, Erno ja Hakkis olivat omatoimisia ja avuliaita kyläilijöitä. Sain myös mielenkiintoisia kosmetiikkatuliaisia, bambua sisältävää hiustenmuotoiluainetta ja korealaista bb-voidetta joka oli liian kalpean ja harmaan sävyistä ystävälleni eli juuri sopivaa allekirjoittaneelle. Sellaisen aika harmillisen homman kuulin että Kiinassa pitää kuulemma kaikki myynnissä olevat meikit testata eläinkokeilla. Eli toisin sanoen isot eurooppalaisetkin kosmetiikkafirmat mitkä EU:n nykyisten sääntöjen mukaan eivät saa täällä myytäviä meikkejään testata eläinkokein, tekevät niin lainsäädännöllisistä syistä päästäkseen Kiinan markkinoille varmastikin Aasian puolella. Hirmuisen harmillista ja tuosta syystä taitaa jäädä nämä "idän ihmevoiteet" jatkossa ostamatta. Kiina on niin suuri markkina-alue että sinnehän kaikki halajavat. Kevätauringossa tuollainen suojakerroin 25-voide olisi tälläiselle aurinkoihottumaa saavalle aikas erinomaista. Pitää tutkia ja ihmetellä! Kun keli vähän lauhtuu tulevat Tuijan neulomat kauniit kämmekkäät kyllä hyötykäyttöön. Ovat tosi hyvän mallisia. Näin ladatuilla akuilla onkin hyvä alkaa työviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti