tiistai 27. syyskuuta 2011

Ratastartti!

Lähdin tänään huvikseni Hertan kanssa Evan seuraksi Kauppiin katsomaan vinttikoirien juoksutreenejä. Arvelin että ehdin käydä Kaupin metsikössä juoksuttamassa Herttaa vapaana ja katsellaan juoksijoita sen aikaa kun kiinnostaa. Noh, kuinkas sitten kävikään? Pikkuspurttaaja joutuikin radalla pärisevän moottorijänisen perään! Eli pienen yllytyksen jälkeen laitoin Hertan kokeilemaan juoksua myös. Ilmoitusten vastaanottaja oli aavistuksen skeptinen ja suositteli käsiviehettä ja omistajan juoksemista koiran kanssa. Mutta Eva oli sitä mieltä että Hertta seuraa niin kärppänä rättiä aina muiden koirien juostessa joten tuumasin että sinne vaan, ei mua hävetä tippaakaan jos minun seurakoirani ei osaa juosta oikeaoppisesti, 4€ sinne tai tänne.

Herttapa juoksi hienosti koko kierroksen vieheen perässä! Minä päästin sen irti ehkä hieman liian aikaisin ja se olisi voinut saada paremmankin startin mutta tosi hienosti meni. Eiväthän kaikki vinttikoiratkaan osaa keskittyä heti saaliin perässä juoksemiseen.

Muutenkin tuli vanhoja tuttuja kissapuolelta vastaan ja kuinkas ollakaan, kolmen afgaanin kanssa. Hertalla oli hyvät leikit juoksulinjaisen afgaanipennun kanssa, kännykkäkamerani ei kyllä pysynyt niitten perässä iltahämärässä. Lisäksi Hertalla oli kolmen pikkutytön ihailijakerho silittelemässä. Hertta ei suinkaan ollut ainoa juokseva kääpiöpinseri, paikalla oli oikein sutjakka ja innokas kääkkäuros jonka omistajamies kehui että taisi olla 15 kerta ko koiralla juoksemassa. Se vetikin todella keskittyneesti oman kierroksensa.Kuka arvaa mitä tässä tapahtuu? Hertta katsoo aidan takana kun toinen kääpiöpinseri pinkoo radalla :)Mutta tälläinen vähän erilainen ilta urheilijakoirien kanssa. Joudutaankohan tässä vielä osallistumaan syksyn makkarakisoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti