sunnuntai 2. tammikuuta 2011

1. koirallinen uusivuosi

Uusi vuosi raketteineen on monelle koiralle vaikea koettelemus joten Hertan suhteen piti hieman miettiä, millaisella strategialla siitä saadaan rauhallinen ja reipas tässäkin asiassa. Päätimme naapurin kanssa viedä koiramme kunnolliselle parin tunnin lenkille ennen kuin räjäyttely alkaa että koirat olisivat sopivan väsyneitä siinä kohtaa. Joten lähdimme neljältä kohti järven jäätä ja Hertta ja Maikki saivat taapertaa vapaina Arboretumiin asti jonka vielä kiersimme. Puistossa oli todella rauhallista, vain yksi koiranulkoiluttaja tuli vastaan eikä ketään muuta. Paluumatkalla alkoi kuulua muutamia pamauksia kun paukuttelu alkoi luvan kanssa kuudelta mutta koirilla oli niin hauskaa keskenään etteivät reagoineet moiseen mitenkään. Olimme uuden vuoden ihan kotosalla, tv ja musiikki hälisivät taustalla ja lähempänä puolta yötä Hertta sai aktivointipalloonsa todella hyviä herkkuja ja muutenkin uutta pureskeltavaa eikä se ollut koko räjäyttelystä millänsäkään. Ainakin Härmälässä näyttää joko lain kiristäminen tepsivän tai ihmisten budjetit olevan sen verran tiukalla että aktiivisin paukuttelu oli ohi yhteen mennessä.


Kissoilla on tämä viikko jo sujunut todella hyvin, perjantaina tuli kolme viikkoa kolmen koplaan totuttelua täyteen. Fridan ja Terran on helppoa olla toistensa lähellä, ainoastaan ruokailupaikalla Terra sähisee että ihan syömistä sentään ei tarvitse häiritä! Frida pötköttelee mieluiten takan päällä ja sitä ei haittaa että Terran suosikkipaikka on kiipeilypuussa takanpäällemenomatkalla. Hippu ja Frida eivät hakeutumalla hakeudu toistensa seuraan tai toisiaan härkkimään mikä on tosi hyvä, samassa huoneessakin saattavat välillä olla sähisemättä. Kamala kiljuminen on jo käytännössä loppunut kokonaan. Hippu tosin ei leiki samassa kerroksessa missä Ritu majailee mutta noutaa innokkaasti palloa ja touhuaa normaalisti ylä- ja alakerrassa.


^ Salamalla illalla oletut kuvat eivät ole kovin hääväjä laadultaan. 

Itse aloitin uuden vuoden todella mukavasti Klubin brunssilla yhdentoista jälkeen lauantaina jossa esiintyi kahdeltatoista Kari Peitsamo. Täytyy sanoa että Peitsamo ei ole aivan suosikkiesiintyjiäni mutta brunssilla oli lämmin ja rento tunnelma ja kyllähän countrybiisi "Jesus gave me a gold record for trying" aika lailla hymyilyttää vauhdikkaasti levyjä maailmaan suoltavan artistin esittämänä. Kiitos Tintti kun pyysit mukaan! Kyllä tästä hyvä vuosi tulee :)


Tässä Katrin tänään lenkiltä ottamat kuvat, Hertta oli pakattuna melkoisiin tamineisiin mutta eipä tuo vaikuttanut yhtään palelevaltakaan.

Hippu on vaihtanut tähystyspaikakseen ikkunan vieressä olevan kiipeilypuun josta ei takkaan ole matkaa kuin reilu pari metriä, hieno juttu että ei ole pakko juuri samaan paikkaan näitten riitapukarien pyrkiä. En sitten tiedä onko näitten kissojen väleihin vaikuttanut positiivisesti pelkkä aika ja Hipun aikuistuminen vai voiko se vaikkuttaa että olen tutustumisprosessin ajan syöttänyt Hipulle ja Fridalle luontaistuote serene-umia ja nyt ne ovat syöneet kymmenkunta päivää walthamin calm-ruokaa jonka pitäisi myös helpottaa kissojen oloa stressitilanteissa? Luontaistabut jätän pois kun paketti tyhjjentyy mutta tuota ruokaa voisin ostaa toistekin, maistuu hyvin ja on tarpeeksi pientä nappulaa myös tuolle hampaattomalle kissalle. Oikein hienoa että vuosi 2011 alkaa näin että kaikki lemmikit voivat olla vapaasti keskenään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti