lauantai 4. syyskuuta 2010

Syksyn iloja

Tämän viikon kelit ovat olleet kurjat ja kaikki tuntuvat olevan vähän allapäin kun helle on vaihtunut tuuleen ja sateeseen. Meillä ei ole vielä ollut patterit päällä, ainoastaan kylppärissä lattialämmitys joten nurkat alkavat tuntua jo hieman viileiltä. Joten lämmitin tänään takan ensimmäistä kertaa kevään jälkeen.


Myös tuikuille alkaa olla tilausta.
Hertta ei ole nähnyt tulta ennen näin läheltä.
No eipä paljon kiinnosta.
Kissat sen sijaan osaavat arvostaa lämpöä.Ernon tuoma mokkamestareitten vanhanajan vaniliakahvi on ihanaa ja myös Katrin leipoma pääkallo-inkivääripipareitten pino on huvennut, viimeistä viedään.Luumut ovat ihme kyllä pysyneet puussa myrskyistä huolimatta. Ihan kypsiä ne eivät vielä ole.
Viikon päästä täytyy varmaankin aloittaa vähien omenoitten säilöntä hilloksi kunhan vielä hieman kypsyvät.Tämä viikonloppu sen sijaan huilaillaan ja nautiskellaan tulesta. Onneksi on vähän mukavampi ulkoilukeli niin Herttaakin on kiva lenkittää. Fysioterapia taitaa alkaa tepsiä jalkaani, se on tänään paremman tuntuinen :)

Tässä vielä Hertan ja Maikin kaverikuva tältä päivältä. Pennuista on kasvamassa hyvin tasaväkiset leikkikaverit.

Illan hämärtyessä..


Lähiruokaa: Ohralisäke, paistettuja rouskuja ja sipulia sekä puolukkasurvosta.


2 kommenttia:

  1. Hieno takka! Ja mukava kuva Maikista ja Hertasta. PS. Meiltä saa omenia lisää, jos kiinnostaa, tuskin jaksan tänä vuonna laittaa. Yksi varsinkin on erinomainen piirakka- ja säilöntäomena... t. P. + M.

    VastaaPoista
  2. Voisi katsoa sitä omenatouhua viikon-parin kuluttua kun nuo ovat kypsiä. Mielestäni matoja ei ole tänä vuonna kamalasti joten voi olla että meikäläisen pakkanen täytyy tuosta ei-niin-runsaasta sadostakin ;). Viime vuonna en tehnyt antonovkista hilloa vaan säilöin vaan talviomenoiksi paperiin käärittynä yhden laatikollisen. Yksi työkaveri sentään haki niitä, muut meni rusakolle. Oli niin paljon makeampia omenoita että talviomenat jäi vähälle käytölle.

    Kiitos kuitenkin! Sienestämäänkin pitäisi suoriutua, vasta yksi reissu on sovittuna. Niitä kuulemma riittää, nämä rouskut sain isältäni perjantaina. Komeita kanttarelleja sun muita olivat ämpärillisen löytäneet. Minä kyllä jalosta mielelläni näitä ryöpättäviäkin jos eivät ole kamalan matoisia :)

    Takka on kyllä ihana. Lämmitin eilen oikein kunnolla kun muuri on tietysti ollut vain kylmä, on edelleen tosi lämmin melkein vuorokautta myöhemmin.

    VastaaPoista