lauantai 2. lokakuuta 2010

Mätsärissä

Pirkanmaan pelastuskoiraharrastajayhdistys järjesti tänään mätsärin Tampereella. Työkaverini Minna on ko yhdistyksen yhdistysaktiivi ja vinkkasi tapahtumasta.

http://www.pirkanmaanpelastuskoirat.fi/

Tärkeää työtä harrastamisen merkeissä tekevät joten tälläisen yhdistyksen tapahtumaan lähtee mielellään jo ihan kannatuksen vuoksi :). Joten no rest for the wicked ja kello soittamaan myös lauantaiaamuna. No olin kyllä jo samoihin aikoihin hereillä ja hyvin Herttakin kahdeksaan nukkui. Ystäväni Pirkko (Terra-kissan kasvattaja) innostui mukaan ja pääsimme Evan kanssa hänen kyydillään. Mikäs sen mukavampaa kun retkituoleja sun muita tuli kiikutettua. Ensimmäiseksi näyttelypaikalta tuli shopattua näyttelytalutin, oikein asiallista ei lähikaupoista eikä keskustan "pikkukoiraliikkeestä" löytynyt. Hertta oli reipas kuten aina eikä uusi talutintaan aiheuttanut mitään mielenkiintoa.


Tälläinen hupinäyttely on meille juuri sopivaa harjoitusta kun niin omistaja kuin koirakaan eivät ole erityisen hyvin aiheeseen orientoituneita ja Hertan hampaat vaihtuvat sitä tahtia että toinen korvakin on lurpahtanut takaisin alas.


Kehässä "paremman" nauhan sai vanhempi pentu. Kun taas nämä kahteen porukkaan jaetut pennut laitettiin lopuksi kilpailemaan keskenään, Hertta oli "valkoisen nauhan" ryhmässä kolmanneksi paras. Palkinnot olivat kyllä  kerrassaan mahtavat! Saimme 3 kg eukanuban pienten pentujen ruokaa mikä on tämänkokoiselle kaverille jo huomattava ruokamäärä, koirankeksejä, pehmeän nylonpannan, pieniä purutikkuja sekä Koira&Kissa-läinlääkäriaseman lahjoittaman aikas hauskan hoivapakkauksen. Siihen kuuluu liian pitkälle leikatun kynnen hoito-ohje, pitkä vanupuikko, kaliumpergamaattijauhe vuodon tukkimiseen (sitäköhän se oli?) ja kierrekorkillinen näyteputki jauheen säilytystä varten. Aika hauska idea vaikka toivottavasti tuolle ei tule käyttöä kun ei ole tähänkään asti haveria käynyt. 

Eli hirmuisen tavaramäärän kanssa pääsimme parissa tunnissa yhtä kokemusta rikkaanpana kotiin. "Seiso"-käskyä täytyy Hertalle selvästi vielä opettaa, se on päässyt vähän unohtumaan kun pentukurssin tiimellyksessä istuminen on ollut ajankohtaisempaa. Poikkesimme paluumatkalla Evalla teellä ja sain kaksi ihanaa valokuvaa mukaani Terran parin vuoden takaisen pentueen suosikkipennuistani Romasta ja Aidasta. Pitäisi itsekin saada aikaan kehittää valokuvia!

Tämä mielessäni purin puhelimestani pari räpsyä joita ottaessani olisin toivonut oikean kameran käteeni.


^Imatran valtionhotelli, kuva parin viikon takaa työreissulta.


Sitten pari kuvaa Peltolammilta jossa kävin Ilarin kera lenkillä torstaina.Mutta tälläisiä hajatelmia tällä kertaa, Eva otti kuvia mätsäristä ja toivon että saan sieltä teillekin näytettäväksi hieman edustavampia otoksia Hertan ekasta kerrasta koiratapahtumassa. 

1 kommentti:

  1. Hih, toivottavasti et odota liikoja kuvista ;) Hertta kuuluu lähes sarjaan "2fast4me" kuvattaessa, eikä vähän turhan pitkä välimatka suinkaan parantanut otoksia :P

    Kiitos taas mukavasta seurasta match showssa!

    VastaaPoista