sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Arpan kuulumisia

Sain eilen mailia Arpan eli ensimmäisen rex-pentueeni suklaan pojan, Mirin veljen omistajalta. Arpalta oli leikattu rasvapatiksi luultu melko suuri patti selästä johon tuli aika paljon tikkejä kahteen kerrokseen, ylempään peräsi 11 kappaletta. Felinan lääkäri oli halunnut lähettää patin patologille koska muutoksen koostumus ei vastannut ns rasvapattia. Kyseessä oli hyvälaatuinen tyvisolu- eli basaalisolukasvain joka ei ole yleensä pahalaatuinen eikä tee etäispesäkkeitä mutta uusia voi ilmaantua jonnekin kohtaa ihoa melko helposti. Toinen pieni samantapainen patti onkin löytynyt ja näitä poistellaan sitten tarpeen mukaan jos uusia ilmenee. Toivottavasti 8,5 vuotias Arppa-herra saa elellä rauhassa ja niin ettei "ota liikaa pattiin" vaan iho pysyy sileänä. Jotain kelloja tuo kasvaintyyppi mielessäni soittaa mutta en saa päähäni, millä eläimellä olen kuullut näitä olleen, rex-rotuisilla kissoilla en moista muista vastaan tulleen. Pääasia ettei ole tuon vakavammasta kyse.

Olen ollut flunssassa ja Hertan liikunnat on hoidettu lähinnä koirapuistossa ja omalla pihalla naapurin pennun kanssa remuten. Joten juuri takan lämmitystä kummempia asioita en ole jaksanut viikonlopun mittaa tehdä. Kissoille tälläinen talven odottelu on oikein mieleistä.

Itse mietin perjantaina että nälkä vähän olisi mutten jaksa mitään ruokaa tehdä joten tein takan lämmittämisen jälkeen laiskan likan ohraryynipuuroa:

2 dl ohraryynejä
vajaa tl suolaa
margariinia vuoan voiteluun
1 l maitoa 
4 dl vettä 
määrät eivät ole niin nökönuukia, mukilla mittaan

Aineet uunin kestävässä vuoassa kolmijalan päällä takan pesään hiilloksen hiivuttua 2 tunniksi, onnistuu myös sähköhellassa miedolla lämmöllä mutta tässä tulee hyödynnettyä lämmityspuut myös ruoanlaittoon. Nautitaan kanelin ja  sokerin tai omenahillon kanssa. Tänään on menossa eilen illalla tekemäni toinen satsi, hyvää ja mukavaa vaihtelua taas kun ei kesällä ole tullut uunipuuroa tehtyäkään. 

2 kommenttia:

  1. Tuossapa on se syy että patit on aina hyvä tutkituttaa patolla - koska patin ulkonäönkään mukaan ei voi varmuudella sanoa että on joku tietty patti. :)

    VastaaPoista
  2. Näinpä, onneksi on ollut hyvä lääkäri ja Kaisa on valistunut omistaja joka ei muutaman kympin lisälaskusta ala kakistelemaan kun on lemmikin hyvinvoinnista kyse :)

    VastaaPoista