sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Hertan hirsimökki

Isäni soitteli pari viikkoa sitten että "koiralle olisi koti valmiina" jolloin olin vähän hölmistynyt että mikä koti ja mille koiralle? Puhe oli koirankopista josta mainitsin joskus kesällä että isäni voisi moisen tehdä jos mielenkiintoa riittää ja korvaisin mielelläni materiaalit. Olen katsellut jotain lautahököyksiä sekä zooplussalta josta Saksasta tilattuna edullisimmat käsittelemättömät taitavat olla hintaluokkaa 80€. Bauhausissa vastaava on jo yli tuplasti kalliimpi. Mutta näissä mietitytti että mahtavatkohan ne lunta ja talvea kestää kauaakaan. Jännitys lisääntyi täällä Tampereen päässä kun isäni kehui kopin painavan noin 500kg joten tarvitsisi vähän apua peräkärryiltä siirtämiseen. Kieltämättä alkoi vähän hirvittää että mikä siinä voi painaa noin paljon, olisiko mökissä 2 kerrosta vai mitä ihmettä?

No tälläinen hirsimökki siltä tänään saapui!


Hertta tutkii miltä käsinveistetyt hirret näyttävät asukkaan näkövinkkelistä.
Hirsihuvilan tekijä mukaan kuvaan!


Kyllä nyt kelpaa! Mökissa on käytetty eristevillaa ja kulkuaukko on sopivan pieni ja sisätila kohtuullisen pieni jotta koiran oma ruumiinlämpö lämmittää tilaa. Keskimmäinen etuhirsi on ajattelevaisesti porrastettu  lyhyemmäksi jotta koiran on helppo kurkkia nousematta paikaltaan, mitä pihalla tapahtuu. Nyt pitää sisustaa mökki spivan lämpimillä vällyillä niin siellä on mukava levätä leikkien ohessa. Luulen että jätämme hirret käsittelemättä niin harmaantuvat kauniisti ajan saatossa, tuollainen hirsirakennushan kestää kymmeniä ellei satoja vuosia kun se on nostettu maasta sen verran että ilma kiertää eikä hirsiin pääse kosteus maasta. Ensi kesän jälkeen mökki on kuulemma puolet kevyempi kun puut kuivuvat, on nyt tehty ihan tuoreista. 

Eipä taida monella koiralla Tampereella olla omaa hirsimökkiä!

5 kommenttia:

 1. WOW onpa Hertalla hieno hirsitalo! Todella upea ja sen näköinen että pitää tuulet pois.

  VastaaPoista
 2. Erinomaisen mukava yllätys kyllä tälläinen koirantupa!

  VastaaPoista
 3. on kyllä hieno mökki!

  VastaaPoista
 4. Hitsit, isäs taitaa kyllä tykätä Hertasta kympillä. Ei ole meinaan ollut ihan muutaman tunnin huitaisu tuommoinen huvila.

  VastaaPoista
 5. Mahtava mökki! Kyllä Hertan nyt kelpaa.

  VastaaPoista