sunnuntai 10. syyskuuta 2017

2017 kesä meni

Ohhoh, kesä jo mennä vierähti. Pakko myöntää että olin hieman pettynyt keleihin. Onneksi kesäkuussa tuli lomailtua viikko Leipzigissä jossa oli kulttuurin lisäksi mukavat kelit. Loppu kesäloma meni ihan huilatessa. Taas oli sellainen alkuvuosi että mihinkään isompiin vapaa-ajan projekteihin ei ole riittänyt virtaa, tämän voinee havaita myös bloggailutahdista.



Kissojen kasvattelustani on jo vierähtänyt aikaa mutta raportoidaan silti vähän kuulumisia. Maaliskuussa 2017 kävi niin surullisesti että siskollani asunut CH Piupaws Allison Ashford, Alli, jouduttiin lopettamaan hyvin lyhyen sairastamisen jälkeen munuaisten väsähdettyä. Alli oli 17-vuotias ja sitä kasvattajineen on kiittäminen siitä että innostuin silloin mukaan rotukissaharrastukseen noin kymmeneksi vuodeksi. Alli oli arvonsa tunteva ensimmäisen pentueeni emo ja olen todella kiitollinen että se eli näin hyvän ja pitkän elämän. Harrastukset vaihtuvat mutta lemmikit itsessään antavat niin paljon iloa että niiden joskus aiheuttamat huolet ja kulut ovat mielestäni sen arvoisia. Minulla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi rahkeita huolehtia toistenkin ihmisten puolesta kasvattieni terveydestä ja elämän kulusta joten se ei ollut ihan kaikista sopivin harrastus tällaiselle stressierkille ;). 

Ohessa Allin lapsenlapsen Fridan eli Ritun makea haukotus. Kissat kävivät elokuussa vuosittaisessa terveystarkastuksessaan ja kummaltakin tarkastettiin vähän veriarvoja, kaikki oli normaalia eli hienosti terveen rajoissa. Ritulla 2 vuotta sitten havaittu hyvin lievä sydämen sivuääni on nyt kahdessa vuodessa muuttunut selkeämmäksi, aluksi se oli nippa nappa havaittava 1/6, nyt se on selkeä 2 tai 3/6. Ei onneksi kuitenkaan mitään hälyyttävää toistaiseksi tällä 13-vuotiaalla kissarouvalla.

 
Terra täytti tänä vuonna 10 ja sen hampaat haluttiin tutkia kunnolla. Hammaskiveä on hieman mutta ei vielä hammaskiven poiston aiheuttavaa määrää. Terralta on kerran sen elinaikana poistettu hammaskiveä, toisin kuin Ritulta jolta jouduttiin poistamaan kaikki hampaat parodontiitin takia kuten yllä olevasta valokuvastakin näkee. Toivottavasti Terran suu pysyy kunnossa jatkossakin.



Koirista; Kuura pääsi kesäkuun lopulla eroon piilokiveksestään kastraation myötä. Se toipui todella nopeasti tästä leikkauksesta enkä ole huomannut vielä mitään eroa turkin laadussa, ruokahalussa tai aktiivisuudessa. Koirat ovat pysyneet terveinä lukuunottamatta Vampin keväistä haavaa kyljessä mikä tuli luultavasti terävästä puun oksasta, näillä kun ei pahemmin tuo turkki juostessa suojaa.




Ei siis ehkä kaikkein lämpimin mutta muutoin leppoisa kesä takana. Kesää kannattaa vielä jatkaa hyvistä vihanneksista tehdyillä ruoilla, ohessa vietnamilaishenkisiä kesäkääryleitä joita tehtailin kesällä useamminkin. Nyt alkaa toki jo villasukat ja chai-tee pikkuhiljaa houkutella. Mukavaa syksyä kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti