sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Aurinkoa ja herkkua

Tässä aurinkoinen Terra aamuvarhaisella. Sillä on oikein pahimmoinen karvanlähtö käynnissä, harjaamisesta huolimatta karvaa tuntuu löytyvän kaikkialta. Kissojen kuivaruoka meni vaihtoon, canagan-nappula aiheutti korkeasta lihapitoisuudestaan huolimatta oksentelua. Saas nähdä mitä seuraavaksi keksitään. Nyt on menossa "hätäpussi" primacattia mikä yleensä on sopinyt ja mössöruoat siinä lisäksi. Raakaruokintaa pitäisi vaan lisätä..




'
Karkasin perjantaina töisä kolmelta koska keli oli hieno. Tässä Pyhäjärven jäätilannetta.



Härmälänranta Härmälänsaaresta kuvattuna. Vesi on todella matalalla.


Rantavahti-Samppa.



Pirkkalan Venetsia se siellä siintää. Tavallisesti tämä on veden alla olevaa rantakivikkoa.


Siskoni kissa Alli (CH Piupaws Allison Ashford, ensimmäisen rex-pentueeni emo) täytti tällä viikolla 14 vuotta, onnea! Eipä olisi ainuttakaan Nerikomin rexiä ilman Allia. Muori on hyvässä kunnossa ja kissojen "älypelit" ovat sillä kovassa käytössä. Eli näitä makupalalabyrinttejä. Ritullakin on ollut riehua ilmassa, tässä terveiset siltäkin Alli-mummolle.



Sitten vaihteeksi ruokajuttuja. Ystävämme joitten kanssa kävimme pari vuotta sitten Roomassa ovat siellä ja ajatukset ovat siitä syystä olleet viime päivinä vähän Italian suunnalla. Näin jossain lehdessä ihan kivan pizza bianco-reseptin jossa oli artisokkaa ja tuoreita herkkusieniä. Nyt vaan tekee varmaan vuodenajankin takia mieli enemmänkin tuoreita vihanneksia joten jalostin oman version.

Pissapohja (mikä vaan perus):
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä, suolaa
1 pss kuivahiivaa

Vaivataan hyvin ja annetaan nousta vähintään puoli tuntia. Tästä tulee noin pellillinen kaulittuna.

Täytteet:
1 punainen paprika
terttukirsikkatomaatteja ehkä kourallinen
1 tölkki öljyyn säilöttyä latva-artisokkaa
1/2 purkkia ranskankermaa
pari desiä parmesania tms raasteena
2 mozzarellapalloa
1/2 purkkia (tai tee itse) tuorepestoa
mustapippuria
reilusti rucolaa

Pilko aineet, artisokatkin tuli laitettua puoliksi tai 4 osaan että riittävät tasaisesti. Levitä pohjalle ranskankerma. Päälle mozzarellasiivuja, ja paprikat ja juustoraaste. Tomaatit laitoin tällä kertaa juuston päälle. Pippuria ripotellaan päälle ja pestoa lusikoidaan sekaan. 225 astetta ja 10-15 min. Kun pitsa ei ole enää höyryävän kuumaa, rucolat laitetaan pinnalle ennen tarjoilua. Tätähän saa ja pitää tietysti soveltaa koska itsekään en koskaan jaksa noudattaa reseptejä. Oli kyllä poikkeuksellisen hyvin tekijänsä suun mukaista, tätä täytyy tehdä joskus illanistujaisiinkin.

Ai niin, torstaina tuli harrastettua kulttuuria sen verran että kävin ystäväni kanssa Legioonateatterissa katsomassa heidän uusimman näytelmänsä Mania. Kannattaa käydä katsomassa, Legioonateatterista saa monesti ajatuksen aihetta kotiinlähtiessään eikä lipun hinnalla pääse nykyään kuin elokuviin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti