lauantai 25. tammikuuta 2014

Samban vuositarkki ja jäähommia

Käytin keskiviikkona koirat rokotuksilla samalla kun lääkäri Juha Kallio teki Samballe vuositarkastuksen. Samban leikattu ranne on vähän jäykkä ja kyynärniveltä taivuttaessa on liikerajoitusta, jalka kuitenkin ojentuu hyvin. Jalka on samassa kunnossa kuin vuosi takaperin joten mitä ilmeisemmin kuluneen vuoden liikuntamäärä on ollut sopivassa suhteessa Samban rajoituksiin. Juha ihmetteli sitä että Samba juoksee Vampin kanssa lähes päivittäin niin että hyvin vähän rajoitan luontaista liikunnanhalua. Toki jos tehdään vaikka 1,5 tunnin metsälenkki niin Samba menee siitä noin puolet hihnassa ettei ihan hulvattomaksi mene. Mutta lyhyitä puolen tunnin tms vapaanajuoksuhetkiä en mitenkään rajoita. Toki olemme nyt olleet varsin vähän vieraitten ja tuttujenkin koirien kanssa tekemisissä, syksyn kurjien kurakelien, näitten nenäpunkkitartunnan ja tällä hetkellä Pirkanmaallakin esiintyvän kennelyskän takia. "Kilpailun omaiset" juoksut ovat kiellettyjä joten jos koiraseura aiheuttaa Sambassa kisafiilikseen lämpenemistä, se joutuu hihnaan. Mutta Vampin kanssa saavat minun puolestani kirmailla ihan just kuten tykkäävät. Ehkäpä noista koko vuoden syöttämistäni niveltä tukevista ravintolisistäkin jotain hyötyä on. Samba sai nyt cartrophen-pistoskuurin kuitenkin tueksi koska tosi kylmillä säillä se aristelee ensimmäiseksi tuota leikattua jalkaansa vaikkei olekaan talvikaudella yhtään ontunut. Mutta mikäs siinä, mieluummin pistän koiraan viikon välein tätä kuin syötän varmuuden vuoksi tulehduskipulääkettä. Samba on kuulemma sopivan kuivassa kunnossa mitä tulee painoon jota on 16,8 kg, Vamppi on 12 kg. Lihoa eikä laihtua ei olisi tarvetta. Mielestäni Samba on aika mukavassa kunnossa, kun kylkiä silittelee, ei luut tunnu kyljistä. Kropan malliltaanhan sen on myös "kuiva", selkänikamat piirtyvät näkyviin paljon helpommin kuin vaikka Vampilla mikä ei ole mikään maailman pyörekylkisin ja -lihaksisin whippet sekään.

Jompi kumpi koirista oli tehnyt isot pissat pedin viereen aamulla ennen lääkäriin menoa joten otin kummaltakin varmuuden vuoksi virtsanäytteen. Niissä ei ollut viljelyssäkään mitään poikkeavaa joten ilmeisesti hutipissa on jotain kylmässä panttailun ja 2 päivää aiemmin ruokavalioon uutena (puolet RC 4800 ja uutena brit sportia) tulleen nappulan aiheuttaman janon yhteistyötä. -20 asteen pakkasilla tulee kyllä välillä mieleen että ihan koirien ulkoilun takia venäjänvinttikoira jotka kuulemma jopa makoilevat lumessa noilla pakkasilla,  olisi Suomen ilmastossa vähän järkevämpi vaihtoehto. Whippetit hyytyvät mutta onneksi leikkivät mielellään sisällä jos ulkoilu ei enää töppösten ja toppaustenkaan kanssa ole kivaa. Eikä ne yhdestä huilipäivästä miksikään onneksi mene. Mutta joo, olen tosi tyytyväinen että Samba pärjää menossa mukana eikä sen liikuntaa tarvitse alkaa rajoittamaan, hyvä lääkärireissu. Kyllähän Sambasta näkee päällepäin että se on iloinen ja tyytyväinen koira mutta on kyllä huojentavaa kuulla tarkan tutkimuksen jälkeen ortopediaan erikoistuneelta lääkäriltäkin että mitään heikentymistä voinnissa ei ole näkyvissä!


Väsyneitä koiria lääkärin jälkeen.Kyllä tulppaanit vaan vievät ajatukset jo kohti kevättä.


Tänään uskalsimme vuoden ensimmäiselle jäälenkille Pyhäjärvelle. Ai että minä pidän tuosta hiljaisuudesta ja siitä että muut kulkijat näkee niin paljon aiemmin että koiria voi pitää surutta vapaana. Kivaa että pakkanen helpotti.Lunta on sen verran vähän että koirilla välillä jalka lipesi joten annoin varmuuden vuoksi Samballe särkylääkkeen 1,5 tunnin riekunnan päälle. Jalka on varmasti vääntynyt ääriasentoihin joten saattaa kipeytyä. Huomenna Samba jää kotiin riekuntareissulta ja Vamppi pääsee revittelemään vaihteeksi Freki-huskyn kanssa. Mukavaa viikonloppuohjelmaa on muutenkin luvassa, menemme illalla syömään ystävien kanssa Comoon. Italialaista ruokaa ja vanhoja kunnon käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksessa ysikytluvulla ystäväpiiriin tulleita ystäviä, siitä ei ilta paljon parane! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti