sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Maaseutujuhannus


Vietimme juhannusaaton ystävien luoma Karhella. Väkeä oli paikalla toistakymmentä ja ohjelma koostui hyvässä seurassa grillailusta, uimisesta, kokosta ja tietysti saunasta. Itse kävin myös ratsastamassa Katrin hevosella ja lenkittämässä koirat maastossa. Koirat saatiin hyvin väsytettyä ja meille naisille suden nälkä ;).Ensimmäiset paikalla!


Ukko on 10-vuotias ex-ravihevonen mistä Katri on nyt vajaan vuoden kouluttuanut itselleen harrastusratsua. Itse en ole ratsastanut pariin vuoteen ollenkaan ja aktiivisemmin 90-luvulla, silloinkin lähinnä ilman ohjausta. Pari vuotta sitten innostuin lähtemään kolme kertaa islanninhevosilla järjestettyihin vauhtimaastoihin mikä oli ihan kivaa mutta koin itseni jotenkin aika kömpelöksi niin pienten otusten selässä. Ei Ukkokaan mikään suuri hevonen ole mutta minulla oli ehdottomasti parempi fiilis hevosen kokoisen ratsun selässä. Kyllä suomenhevonen vaan on hyvä peli. Myös rungoton satula oli yllättävän kiva ainakin ratsastajalle..
Olipas hauskaa! Minulla on niin huono ratsastuskunto että mieluusti vaihdettiin Katri hevosenselkään maastoon mentäessä ja minä hain koirat mukaan. Ukko-hepo oli ystävällisen utelias koiria kohtaan. Vamppi oli enemmän kiinnostunut hevosesta ja halusi kävellä lähempänä hevosta, Samba jäi mieluummin takavasemmalle. Poluilla pidimme parin metrin turvavälin kun paarmoja oli aika paljon ettei saatu kaviosta. 
Ennen ruoanlaittoa käytiin vielä uimassa. Koska kyseessä oli yksityisranta ja lupa kunnossa, otin myös koirat mukaan että pääsivät virkistäytymään. Tiesin entuudestaan että Samba on innokas uimari ja se tekikin 3 reipasta uintilenkkiä. En huomannut ottaa kelluvaa heittolelua mukaan joten Samba kävi "noutamassa" omasta ideastaan ulpukanlehtiä rantaan vietäväksi. Yllätys oli että Vampille iski hirveä poru ja vinku kun se joutui katselemaan rannalta ihmisten uimista ja se kävi myös kanssani reippaasti uimassa kaksi lenkkiä ennen kuin iski vilu. Auringossa kölliminen olikin koirille sitten mieluisaa.Meillä oli Ville grillimestarina joten meno ei ollut oikeasti näin liekehtivää ;) kiitos vaan! 


Kokkokin saatiin kun miehet kuskasivat 2 kottikärryllistä risuja rantaan. Rannan omistaja on tulimestarina, emme todellakaan omin päin alkaneet toisten maalla kokkoa polttamaan.


Hikoilun jälkeen pyykkimuijalook oli lähes kaikilla käytössä. Naisten sauna oli vasta kokon jälkeen.Palvonnan elkeitä. Kyllä meissä suomalaisissa asuu pieni metsäläinen kai kaikissa.


Ei edes poltettu rantasaunaa. Hirmuisen mukavaa oli ja sekin ihme nähtiin että tanssimme Sepon kanssa pihalla Geor Otsin tahtiin ;) varsinaisia parkettejen partaveitsiä emme tuppaa olemaan kun lavatanssimusiikista on kyse. Loistava irtiotto arjesta ja mainiota oli sekin että saimme Jounilta kyydin kotiin jo yöllä, koirien kanssa kun tulee noustua aikaisin niin parempi niin. Kiitos vielä Keräsille! Hyvää ruokaa, seuraa ja ulkona puuhastelua yhteensä 12 tuntia putkeen, jeee. Kerrankin sää suosi suunnitelmia! 2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle Juhannukselle :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää ja kivaa oli :) nyt on chillailtu 2 pv kotipihan ja arboretumin suunnalla + katsottu Game of thronesia eilen kunnon putki. Onneksi on paksu kirja luettavana, sitä vielä vähän riittää. Alietta de Bodardin Obsidian blood odottelee hyllyssä kesälomaa..

    VastaaPoista