maanantai 30. heinäkuuta 2012

Potilas taas

Samban perjantainen skraidu aukeni tänä iltana uudestaan kevyen remmilenkin ja 5 min omalla pihalla juoksemisen seurauksena. Taitaa vaatia näillä keleillä antibioottikuurin ja pelkkää remmilenkkiä nyt varovasti.


- Jeps, Samba sai 2 viikkoa vaikuttavan antibioottipistoksen ja hoito-ohjeeksi hunajaa! Eli haava suihkutellaan 2 kerraa päivässä, putsataan betadinella ja kuivataan. Tämän jälkeen haavaan laitetaan juoksevaa hunajaa. Ja päälle ohuesti haavataitosta ja päälle se "kinkkuverkon" näköinen putkiside. Onneksi tuota löytyi koirien lääkekaapista jo valmiina. Olin vähän skeptinen tuon hunajan suhteen, tuntuu aika sotkuiselta ja hautovalta vuodenaikakin huomioiden. Mutta ei auttanut cothivetin kysely, tuo on kuulemma tulehtuneen haavan hauteena erinomainen. Ei muuta kuin kokeilemaan ja ainakin yhden yön yli-kokemuksella voin suositella. Haava on pienemmän ja siistimmän näköinen, selvästi hunaja tosiaan imee tulehduseritettä pois. 

En sitten tiedä tuliko muuten ylihoidettua koiria. Vamppi nimittäin pärskii edelleen ja silmissä on aamulla värillistä eritettä. Hengitysteissä ei ollut mitään eikä silmät punoitelleet joten jatkettiin sillä olettamalla että kyseessä olisi nenäpunkki. Eli aika tyyriit strongholdit jouduttiin ottamaan. Mutta onpahan harvinaisen loisettomia elikoita kun 3 x milbamex-kuurin jälkeen menee 2 viikon välein 3 kertaa stronghold. Liikkeellä on kuulemma virusperäistä silmätulehdusta mihin muiden koirat ovat saaneet antibioottikuuria ja silmätippija joten voi olla että tuli väärät lääkkeet. Mutta on meillä reseptivapaita silmätippoja kotona eikä virukset useinkaan ab:tä vaadi jos ei tule bakteeritulehdusta perään joten näillä mennään nyt.. 

Muoks, torstaina Vamppi on tyrskinyt sekä minun että sepon aikana niin paljon ja nimen omaan nenästään että vaikuttaa siltä että eilen saatu stronghold alkaa tappaa nenäpunkkeja. Niitä penteleitä sitten kuitekin :( toivottavasti tutut koiraihmiset huomaavat tämän ja veisivät omia koiriaan loishäätöön, meillä piiri pieni pyörii jos minä hoidatan omani mutta muitten oireettomat sen kun jakavat puutiaisia eteenpäin + takaisin meille..

Muokkaus 2. seitsemälle tutulle koirallejoiden kanssa ollaan usein tekemisissä laitetaan kuurit myös, kerralla kuntoon myös mahdolliset oireettomat punkin kantajat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti