lauantai 20. elokuuta 2011

OKT-asujalla ei tekeminen lopu


Kissat ovat ulkoilleet antaumuksella ja tänään pääsivät haistelemaan ensimmäistä kertaa kasvattamaani aitokissanminttua. Kuten arvelinkin, kasvi ei herätä intohimoja tuoreena. Katsotaan saisinko noista vähän kuivattua ja kissanleluihin syksymmällä.


Tänään aamukahvien jälkeen ensi töikseni keräsin 3 kaupan paperikassillista omenapudokkaita. Mahdammekohan saada ollenkaan syönti- ja hillo-omenia kun niitä tätä tahtia putoilee ja muumiotautiakin näkyy? Pari edellistä vuotta ovatkin olleet omenarikkaita.


Sitten olikin vuorossa klapisavotta. Seppo pätki ensi talven polttopuut moottorisahalla sopivan mittaisiksi viikolla ja nyt ne pitää saada lavojen päälle mahdollisimman kuivana pysyväksi pinoksi. Kovin pienet pilkkeet sytykkeiksi kannetaan sisävarastoon mihin menee noin kuutio, se on nyt puolillaan. Noin puolet puista saatiin kasattua tänään. Hertalla päivä meni leppoisasti auringonlaikussa tarhassaan makoillen ja työnjohtajana toimien. Ruoan jälkeen haimme ruusun Inkan huomisia rippijuhlia varten juuri ennen kukkakaupan sulkeutumista ja sitten Hertta pääsi kävelylle Härmälän saareen. Vapaana seuraaminen sujuu jo hienosti, sitä on tullut reenattua välillä Härmälänsaari-Harmälänsaarenkatu.


Luumuja tulee yllättävän paljon kuten parina edellisenäkin vuotena, isompi puu tosin tuntuu hieman huilaavan viime vuoteen verrattuna. Toivottavasti ehdin säilöä tänä vuonna oikea-aikaisesti, nuo kun kypsyvät ja tipahtavat ihan parin päivänä sisällä.Pihallamme ei kuki juuri nyt oikein muita kuin rikkakasveja. Keltapiiskut tosin alkavat kukkia ihan kohta.


Nyt vaatteita silittämään, huomenna meneekin sitten varmaan ainakin 8 tuntia rippijuhlareissussa. Toivottavasti jaksan liikuttaa koiraa sen jälkeen ja aloittaa maanantaina työt reippaasti uudessa toimenkuvassani. Pikainen 4 päivän perehdytys luvassa poisjäävän työntekijän osalta joten ensi viikolla saatan olla hieman poikki iltaisin, luulen mä..

-muoksis, onneksi tuli vääntäydyttyä illalla pariksi tuntia metsään. Löytyi tosi siistejä ja nättejä pieniä punikkitatteja paistinpannullinen :) -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti