sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Tampere Pride

Minun (kuten varmaan melkein kaikkien?) kaveripiiriin kuuluu myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa väkeä joten lähdin oikein mielelläni Tampereen Pride-kulkueeseen mukaan. Tapahtumassa oli hyvä ilmapiiri ja tasa-arvo näissä rakkausasioissa on ihmisoikeuskysymys jota ei voi ohittaa. Mediassa negatiivisia mielipiteitään laukovat saavat niin paljon tilaa että positiivisessa hengessä tavallisia ihmisiä lähelle menevät tapahtumat ovat edelleen tärkeitä.

Parin kaverini lisäksi mukaan kulkueeseeni lähti aktivistikoira Hertta. Hertan lisäksi bongasin kulkueesta ainakin ranskanbulldogin, italianvinttikoiran, whippetin ja 2 venäjänvinttikoiraa joten Hertta ei suinkaan ollut ainoa karvakorva joka oli huolittu mukaan :).Poliisisaattueessa kuljettiin koska kulkue vaikutti liikenteeseen. Ihan turvalliselta tuntui :)

Ylpeät tamperelaiset!Hertta oli varustautunut tapahtumaan asianmukaisesti.Kavereita oli joka puolella ja hauskaa oli!Lämpimän ilman takia kävin Hannun kanssa uittamassa Hertan Eteläpuistossa jonka jälkeen poikkesimme yhdelle siiderille Palomarin terassille koska Seppo soitti siellä levyjä ja paikka oli niin koiraystävällinen että tiskin takaa löytyi heti koiralle vesikuppi talon puolesta, oma kippokin meillä toki oli mukana. Iltapäivällä aktivistikoira jäi kotiin huilaamaan. 


Me puolestamme suuntasimme kipinkapin Yo-talolle Tampereen Setan järjestämään kirjakahvila-tilaisuuteen jossa haastateltiin "Saako olla totta?" kirjan yhtä toimittajaa Olli Stålströmiä joka on pitkän linjan queer-aktivisti. 


Tälläistä kirjaa on varmasti kaivattu


-Aamulehden mukaan poliisit arvioivat kulkueen osallistujamääräksi noin 500 henkilöä :) hienoa, Tampere, olen entistä ylpeämpi!-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti