sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Hertta näyttelyssä&Terran vuoden eka ulkoilu

Kävimme tänään Pirkkahallissa kansainvälisessä koiranäyttelyssä Hertan kanssa. Hertta käyttäytyi taas tosi kiltisti ja rauhallisesti. Kehässä näyttelyasennossa seisominenkin sujui paremmin kuin viimeksi mutta käveltäessä koira mateli eli ei saatu sopivaa lennokuutta liikkeisiin. Tuomari ei ollut muutenkaan kamalan otettu, arvostelu oli "hyvä" eli keltainen nauha, ei siis mitään ylisevuotavia kehuja. Kamerani ei todellakaan pärjännyt halli hämärissä ja keltaisissa valoissa, tässä näyte, kuvassa Hertan kasvattaja Elisa tuoreimman pentueensa pentupojan kanssa.


Näyttely oli kuitenkin muuten ihan mukava kokemus, tosin sellainen olo vahvistui että Hertta tulee jättämään näyttelyareenat aavistuksen näyttelytyyppisemmille koirille jatkossa. Pieni huomautettava juttu purennassa ja "löysä" korva lienevät sellaisia ominaisuuksia jotka tuossa koirassa ovat ja pysyvät, arkea eivät haittaa tippaakaan mutta yhdistettynä likan hieman leveähköön rintakehään, aavistuksen lyhyeen kaulaan ja leveähköön päälakeen jättävät luultavasti kirkkaimmat sijoitukset muille. Tylsimyksiltä jää huomaamatta koiran hyvät kulmaukset ja hieno väri. Muita harrastuksia siis kehiin! Kiltinpää ja reippaampaa kaupunkikoiraa saa hakea joten en ole tippaakaan "pettynyt", minun on nimittäin noissa urheiluhalleissa tullut kierreltyä kissanäyttelyissä kymmenen vuotta tätä ennen ;). Tässä vielä kaksi Paula Niemisen ottamaa kuvaa kehästä, kiitos Paula!
Hertta oli tosi väsynyt näyttelyn jälkeen. Terra sen sijaan on halunnut jo jonkun aikaa kovasti ulos joten ulkoiluputki asennettiin käyttöön tänään. Seppo on luvannut rakentaa tänä kesänä kissoille kunnon tarhan joten tuolla mennään siihen asti.

Hertta ihmettelee kun Terra on oman aitansa takana. Huom uusi fiini virolainen tänään ostetu vinttikoirakaulapanta.Ruohonsyönti on ihan mahtavaa! 


Toivottavasti auringonpaisteesta saatava D-vitamiini auttaa Terraa saattamaan karvanvaihdon loppuun, se tuntuu tänä vuonna jatkuvan ja jatkuvan.
Mökkeilykausi on alkanut!


Nukuttaa.


Ritua en ala vielä ulkoiluttaa koska epäilen että ladyt eivät mahdu samaan minitarhaan. Frida ei ole ulkoillut kovaonnisen karkuretkensä jälkeen juurikaan joten se ei osaa sinne kauheasti kaivata, ulkoillaan sitten kun on pelit ja vehkeet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti