tiistai 11. helmikuuta 2014

Hyvää ystävänpäivää & kirjajuttuja

Eläinlääkäriasema Reviiri Tampereen Pispalassa tarjoaa mukavan ystävänpäivälahjan niille joilla on rahat syystä tai toisesta vähän tiukalla: Kissan ja koiran rokotukset tarjotaan lääkkeen hinnalla ystävänpäivänä eli "nelosrokote" 10€ ja sama rokote kera rabieksen 16€. Nyt ei ole rokottaminen aikanaan hinnasta kiinni! Rokottamisia tehdään 14.2. koko päivä 08 - 20.00 ilman ajanvarausta. Täältä löytyy osoite jos alkoi kiinnostaa: Reviiri En ole omia lemmikkejäni käyttänyt siellä mutta erinomainen idea kerran vuoteen.Viime viikolla meillä kävi tälläinen reipas pikku vieras. Samban oli tietysti pakko päästä viereen ja lipaista naamaa aina ohimennessään. Kiitos Helka tosi kivasta teepussinsulkijasta sekä teestä! Käsityötä hauskimmillaan.Tälläinen harmaa tiistai ei todellakaan ole suosikkipäiväni, loskan seassa lampsiminen nyt ei varmaan ketään innosta. Jumppahjeitakin tuli taas eilen fysioterapeutilta, monennetkohan meikäläiselle katsotut taas kerran. Eihän noita skoliooseja, spondylooseja ja muita luustokremppoja miksikään saa joten lihaksia tarttis vähän hoitaa. Kai se pakko on kerran 5 tuntia sauvakävelyä viikossa ei riitä edes peruskunnon pitämiseen selkä-hartiaseudulla. 

Minulla oli eilen vartti ylimääräistä aikaa keskustassa ja kummasti Suomalaisen alennusmyynti houkutteli -Akateemiseen en edes uskalla mennä, niin monta kiinnostavaa kirjaa tuli jouluostoksilla vastaan. Pokkareita tarttui sitten mukaan. Tuota Fry:n fiktiivistä romaania en ole lukenut. Elämänkertakirjansa olen hankkinut ja lukenut englanniksi. Sen verran korkealentoista "oxbridge"-englantia hän kirjoittaa että suomeksi lukeminen on varmasti myös mukava kokemus. Stephen Fry:n taistelu bibolaarisen sairautensa kanssa on minusta mielenkiintoinen mutta myös hyvin traaginen aihe, ihminen joka voi hauskuuttaa muita niin suunnattomasti, on kuitenkin itse voinut niin huonosti että on päätynyt tekemään itsemurhayrityksiä. Hyvin tuottelias henkilö jonka saavutukset niin tv-viihteen kuin tiedeohjelmienkin puolella etsivät vertaistaan, ainakin jos minulta kysytään. Nuo elämänkertamaiset teokset ovat täynnä aika terävää huumoria ja itseironiaa joten ei niitten lukeminen ole raskasta, eikä noita sairauden pahoja vaiheita käsitellä ainakaan näissä jo valmistuneissa teoksissa. Nostan Fry:lle kovasti hattua että hän uskaltaa puhua biposta julkisesti, "maanis-depressiivisyys" on kuitenkin vielä varsin vaiettu sairaus.


Ja mitäs tänään tuli postista? Smithin Timppa oli ehtinyt postittaa kirjat jotka jäivät keikalta ostamatta koska jäivät rikkoutuneeseen autoon Loimaalle. Kyllä nyt on hyvä mieli! Erityisesti tuo How to feel human on elähdyttävä otsikko, kukapa ei sitä asiaa Suomen talvessa välillä miettisi, ja muutenkin. 


Eikä tuo Tales of the emergency sandwich:kään jätä kylmäksi pian 20 vuotta kasvissyöjänä elellyttä. Kyllä se on eräänkin kerran nähty että ainoa ruokavaliorajoittuneelle kelpaava ruoka on juuri se juustovoileipä, vielä varmemmin ulkomailla. Mutta nyt on siis odottamassa 4 muistelmateosta, 1 melkein-muistelma (Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär), 1 tietokirja ja 1 romaani. Ja onhan se Terry Prachetin& Neil Gaimanin Good Omens:kin vielä lukemattomana hyllyssä. Eli olen siinä onnellisessa tilanteessa että luettavaa riittää ainakin kahdeksi kuukaudeksi ja saan katkaistua scifi-fantasia-putken vähäksi aikaa. Kyllähän fiktio on lähimpänä sydäntäni mutta hyvänen aika, kiinnostavien ihmisten itse omasta elämästään kirjoittamat kirjat ovat myös ilahduttavia. Mutta nyt on kirjahiirulainen tyytyväinen. Minua kannattaa häiritä seuraavan kerran keväällä.. jos nyt jumpaltani ja koiralenkeiltä mitään lukemaan ehdinkään ;). 

Mukavaa ystävänpäivää, vaikka se ihan amerikkalaista höpötystä onkin ei ystävien muistamisessa tietenkään ole mitään pahaa. Kortteja ei kuitenkaan tälläkään kertaa ole odotettavissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti