perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulu joutuuSain tänään näin mukavan joulutervehdyksen kasvattieni Dannyn (Nerikomin Boys Don't Cry) ja Boriksen (Nerikomin Boris Karloff) omistajilta. Ensi vuonna kymppikerhoon liittyvät pojat viihtyvät lokoisasti vähän nuoremman tyttöystävänsä Donnan kanssa.

Muutenkin mukavia kissakuulumisia tuli kasvattini Archien (CH Nerikomin Arathorn) suunnalta. Archie oli käynyt vuositarkistuksessa ja silmässä  näkynyt pigmettimuutos oli saanut lääkärin epäilemään kolesterolia joten kissalta otettiin veriarvot. Kokeissa ei ollut mitään vikaa joten 2.3.2013 12 vuotta täyttävä kolli on niin hyvässä kunnossa että pelkkä hammaskiven puhdistus riittää vuosihuolloksi. Hienoa! 

Muutenkin kavereitten vanhoilla lemmikeillä menee hyvin, huskywhippet Hukka on taas vedossa jne. Ei muuta kuin joulua herkuttelemaan ja uutta vuotta odottamaan.

Ulkoilukelit ovat olleet mustat ja liukkaat joten en ole jaksanut isommin valokuvailla ja ulkoilun into on ollut vähän vähissä. Pakolliset lenkit on tietysti tarvottu. Olin sopinut tälle perjantaille talvilomapäivän koska tuntui että tarvitsisin pitkän viikonlopun koska töissä on kiirettä ja joulu pysyy sen takia pätkänä. Kävin keskisestä suomesta mukaan tulleen ystäväni kanssa torstaina kuuntelemassa amerikkalaisen Jarboen ja P. Emerson Williamsin konsertin lämmittelijänään Void Ov Voices Unkarista. Soittivat ihmismäisen aikaisin ja halvat liput löytyivät Onnibussin ja VR:n yöjunan merkeissä. 


En odottanut lämmittelijältä mitään joten anti oli valtavan hieno yllätys. Yksi 45 minuutin mittainen kappale, kurkkulaulantaa, sampleja ja muuta mielenkiintoista. Rytmi ja pimeys vetosi suoraan selkäytimessä uinuvaan luolaihmiseen. Mahtavaa, Void ov Voices. 


Jarboella on upean vahva ääni mikä tuli todistettua myös Saksassa kolmisen vuotta sitten. Silloin taustalla oli kosketinsoittaja. Williams vei musiikin kelttiläisempään suuntaan virtuoosimaisella kitaransoitollaan. Upea viiskymppinen nainen taitaivan säestäjän kanssa, ei voi muuta sanoa.


Tyylipisteet paljaista jaloista ja nahkaisista puolihanskoista.Myynnissä oli kolme P. Emerson Williamsin alkuperäistä teosta. Ostin mielelläni tämän pienehkön tussipiirustuksen kun ensin konservaattoriystäväni kanssa varmistuimme että kyseessä on orginaali. Hinta olisi sopinut printille, 10€. Ostoksen täydellinen alihinnoittelu paljastui vasta kotona kun latasin mukana tulleilla koodeilla netin kautta 2 levyä (Jarboen ja Williamsin Raw Rehearsal tätä kiertuetta varten ja jälkimmäisen oma levy) sekä Wiliamsin kirja pdf-muodossa jonka hän on itse kuvittanut. Ei voi muuta kuin ihmetellä millä nuo ihmiset elävät kun konserttilipunkaan hinta ei ollut kuin 8€. Tallinnasta olivat tulossa ja Venäjälle menossa joten kai se kiertäminen sitten jotain killinkejä tuo kassaan, ehkä. Vertailun vuoksi, kehystämössä jonne piirroksen vein, kehystys tulee maksamaan 55€.

Mutta sellainen reissu manteleiden ja banaanien voimilla. Täytyy sanoa että musiikkielämykset olivat sitä luokkaa ja ystävien tapaaminen hienoa että olen taas ihan levänneessä ja onnellisessa tilassa. Edes jouluostoksilla tänään käyminen ei rassannut Akateemisen kassajonoa lukuunottamatta, selkäni kun ei tahdo kestää paikallaan seisomista.  Tammelan tori jouluisine kojuineen oli ihanan rauhallinen ja punnitse&säästä-kaupasta löytyi taas käyttämääni hennaa sekä hyvän mielen herkkuja vaihteeksi konvehtien sijaan. Muualla oli aika hulina mutta se jouluna sallittakoon. Ihanaa päästä päivän valossa liikkeelle.


Kissoilta terveiset kaikille Nerikomin kasvattien omistajille sekä Terran Sikkihienojen pentujen omistajille! Lämpöistä joulumieltä.


Tässä kaupunkikuva viime viikonlopulta, olin siskoni kanssa Modus Market-myyjäisissä käsityöostoksilla.


Koirilta terveiset vinttikoiratutuille!


Ja ocicat Hipulta jota moikkasin viikolla, kasvattajilleen Hannulle ja Marialle.
Muut ystävät, kaverit ja tuttavat, kiitos korteista ja tervehdyksistä, se että en aina muista kaikkia joulun aikaan henkilökohtaisin tervehdyksin ei tarkoita sitä ettette olisi  mielessäni. Koitetaan hiljaksiin rauhoittua joulutunnelmiin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti