sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Leffaa, loskaa ja Kissoja


Torstaina kotiutunutta uutta pyykkikonetta on ihmetelty virallisen pyykkäysapulaisen Terran kanssa. Terra rakastaa lakanoitten vetämistä, sitä pitää heijata vähän lakanassa kun niihin hommiin ryhtyy. Myös pesupuoli näyttää kiinnostavammalta sivusta täytettävän koneen takia.



Nämä kaksi matamia ovat harvoin näin lähekkäin. Takkaa lämmittäessä voi tälläisiäkin ihmeitä tavata.



Lauantaina koirat pääsivät vaihteeksi ulkoilemaan Jaakon whippettien kanssa joten saimme tehtyä ihan kivan lenkin vaikka keli oli suorastaan vesisateinen.



Sain tälläisiä kukkia Sepolta tällä viikolla. Ruukkuruususta on iloa pidemmäksi toviksi.


Kun luonnonvalo lisääntyy saa kännykkäkamerallakin välillä säälillisiä kuvia. Nämä ovat mielestäni kivoja onnenkantamoisia.



Tänään koirapuistossa. Saimme olla loskassa ihan keskenämme. Jos sää pysyy tälläisenä on tuo pian sellainen kaljama ettei nopeitten koirien kanssa ole asiaa.

Ai niin, se leffa. Kävin eilen ystäväni kanssa syömässä vähän nepalilaista ruokaa ja katsomassa hyvän elokuvan nimeltaan Dallas Buyers Club. Kyllä nauratti ja itketti joten kannatti käydä välillä katsomassa draamaakin elokuvateatterissa tietoja leffasta . Elokuvan jälkeen kävimme vielä Valossa teellä ja kaffella ja olin yhdeksän jälkeen kotona. Kyllä sitä vaan välillä nautin kun saa nukkua parit hyvät yönet  putkeen. Selkäkipukin on hellittänyt sen verran että sain todella nukuttua.

Tänään on myös syntynyt taas yksi versio makaroonilaatikosta. Tämän vuoden puolella olen ollut niin laiska ruoanlaittaja että juuri uunijuureksia, linssikeittoa ja erilaisia makaronilaatikoita kummallisempiin ei ole mielikuvitus taipunut. Mutta kotiruoka ei ole koskaan pahasta, jouluinen painonnousu on nyt tipahtanut pois niskasta ja hitunen lisääkin mitenkään yrittämättä joten ei muuta kuin kotiruokaeväitä jatkossakin. Tämänkertaisesta laatikosta tuli hyvää ja siinä on paria pirkka-tuotetta joten nimetään se vaikka Pirkka-bolognesevuoaksi.

Pirkka-bolognesevuoka (1 iso tai 2 pienempää uunivuoallista)

1 pss pirkka tummaa makaronia
1 tetra pirkka yrttimaustettua tomaattimurskaa 
1 tetra go green välimeren salsaa 
1 mukillinen soijarouhetta
1 luomu kasvisliemikuutio
2 sipulia (esim puna- ja kelta, valkosipulia jos maistuu)
2 isoa porkkanaa
oreganoa, basilikaa, mustapippuria, chiliä, savustettua paprikajauhetta tai mikä nyt maistuukin
hyvää oliviiöljyä

Pinnalle juustoraastetta ja vähän oliiviöljyä (minulla sattui olemaan pala porlammin mustaleimaa kaapissa) tai korppujauhoa, ruususuolaa ja oliiviöljyä jos haluat vegaanista ruokaa.

Makaronit kiehumaan kasvisliemeen. Sipulit kuullottumaan paistokasariin, soijarouheen joukkoon vettä ja saa liota sen aikaa. Perään mausteet, tomaattimurska ja & salsa, tetrojen huuhtomisvesi lisänesteeksi samalla kun lisäät soijarouheen. Nestettä voi lisätä myös makaronien keittoliemestä, tomaattikastike saa olla varsin kosteata. Makaroneista kaadetaan isoimmat liemet pois ja öljyttyihin vuokiin sekoitetaan makaronit ja kastike. Pinnalle päällysteet ja 150 - 180 asteeseen 30-45 minuutiksi. Teen vastaavaa bolognesekastiketta välillä heti syötäväksi vaikka spagetin kanssa, siihen voi lisätä sulatejuustoa tai vaikka parmesania ja lopuksi tuoretta basilikaa jos haluaa italialaisemman elämyksen. Kyseinen kastike maistuu yleensä hyvin myös ei-kasvissyöjille ja lapsillekin. Go greenin valmiin salsan voi ihan hyvin jättää pois jos ei satu löytymään lähikaupasta tai joku papujen totaali-inhoaja on ruokittavana, sitten voi vaikka vähän lisätä soijaa jos siltä tuntuu. Tälläisessä ruoassa mikä on kunnolla kosteata ja missä on erilaisia tekstuureja, muutama papu hukkuu kyllä joukkoon joten niistä vähän vähemmänkin diggaileva tykkää (kuten Seppo).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti