sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kissa kipeänä ja muita syksyn tapahtumia

Onpahan ollut varsinaiset pari viikkoa taasen, mukavia (ja vähemmän mukavia) tapahtumia ja taloushuolia. Alkaen siitä että mieheni lomautettiin "toistaiseksi" jolloin minä loihe lausumaan että nyt olisi mukavaa että lemmikit olisivat terveenä pari kuukautta koska sen verran taitaa mennä että ansiosidonnainan päiväraha alkaa ilmaantumaan tilille. Siinä ei sitten montaa päivää mennytkään kun Terra karkasi häneltä pihalle ja Seppo päätti ilahduttaa kissaa päästämällä sen ulkotarhaan luvan kanssa kerran aurinkokin paistoi. Virhe! Sisäkissalle marraskuun alun kelit ovat liian kylmiä ja pissatulehdushan siinä alkoi vuorokauden kuluttua ulkoilusta. Virtsanäytteen saaminen olikin aika työlästä kun kissa oli pissaillut rakkonsa aivan rutikuivaksi helpottaakseen oloaan. Ultraäänellä rakon läpi neulalla ei onnistunut joten katetroimikseksi meni 1 ml näytteen saamiseksi. Näytteessä oli paljon verta ja bakteereja eli oikein tyypillinen löydös tulehdukseen, onneksi ei kiviä eikä kiteitä kuitenkaan. Nuo vaatisivat muutoksia kissojen ruokavalioon joten vähän helpommalla pääsimme, ja hieman alle 200€ laskulla. 10 päivää antibioottia ja kipulääkettä. Ruokavalion muutokset ovat meillä aina hankalia kun varsinkin Frida oksentaa helposti ja Terra taas vähän eri ruoista. Vähällähän me olemme kissojen kanssa päässeet kun koskaa aiemmin ei ole ollut mitään pissavaivoja ja nytkään Terra ei ole tehnyt hiekkalaatikkonsa ulkopuolelle pissoja. Samalla tuli tsekattua hampaat ja takimmaisissa poskihampaissa on sen verran hammaskiveä että ne putsataan tässä talven mittaa.

Sitten pari kissakuvaa. Kävin hoitamassa parina päivänä Flora-Maukkaa eli Hathor Fire In Cairoa. Sillähän on aika railakas ruoka-aineallergia mikä oli jonkun aikaa hyvässä kunnossa atopica-allergialääkkeen kanssa. Valitettavasti eräs suuri ruokafirma muutti allergiaruokansa koostumusta mikä aiheutti  monenlaista ongelmaa ja nyt Maukka on tarvinnut kortisonia atopican lisäksi ettei se jynssäisi ihoonsa reikiä. Kortisoni lihottaa ja altistaa ikääntyvän kissan diabetekselle mutta elämänlaatua se parantaa joten eihän tässä ole vaihtoehtoja. Ikää on kuitenkin jo yli 10 vuotta ja oireettomaksi tekevää ruokavaliota ei ole valitettavasti löytynyt. Maukka oli hyvin kiitollinen seurasta ja se on mukavan helppo kissa lääkitä. Kyseessä on Fridan emo kuten kuvasta näkyy.
Loppuviikosta tulikin sitten mukavia uutisia pari päivää ennen kuin mieheni lomautuksen piti alkaa, hommia olisikin taas tarjolla ainakin joksikin aikaa. Helpotuksen huokaus. On tämä huonoa aikaa työntekijälle monessa firmassa, todella monella ystävälläni on yt:t päällä ja irtisanomisiakin on ollut. 

Nyt sunnuntaina on isänpäivä mutta säätiedotus lupasi parempaa ilmaa lauantaille joten päätimme lähteä porukalla Urjalaan metsäretkeilemään. Isälläni on tekeillä metsäänsä komea laavu retkeilypaikaksi joten koitimme olla vähän apunakin, keillä selkä kantamista kesti. Itse heräilen nykyisin noin puolina viikon öistä selkäkipuun joten en valitettavasti ollut kovin hyödyllinen. Vähäsen suppilovahveroita onnistuin kuitenkin keräämään :)

Näin ne rakennushommat sujuvat melkein eläkeiässä! Wau!!


Onneksi nämä peuranluut olivat niin putsattuja etteivät kiinnostaneet koiria. Makkaraa ja munkkeja saivat kyllä ihan juhlaksi asti.


 Siskoni ja Seppo voimailevat, toivottavasti eivät ole tänään liittymässä selkävaivaisiin.Nokipannukahvi kyllä maistui, kiitoksia!


Illalla poikkesivat vielä Tuija ja Jari kaffelle, kerrankin minulla oli itse leivottua pullaa tarjolla. Tuliaissuklaat olivat myös herkullisia.

Monenlaisia suruja ja murheita on nyt ystävilläkin riittänyt syksyyn joten viikko sitten oli aiheellista pitää oikein iloiset juhlat samhain-halloweenin kunniaksi. Ihanan kamalia olimmekin! ja Bella Morten porukka johon Seppo kuuluu, järjesti hyvät levymusiikkikekkerit koko porukalle Laternassa.


Botanisti.


Carrie.


Tähän musiikkia liippaavaan aiheeseen voinen vielä laittaa taannoiselta Tukholman retkeltä Elinan kameraan tarttuneen kuvan mikä naurattaa edelleen melkoisesti. Pouppée Fabrikk on loistava liveyhtye (vaikka levyllisen tai parin kuuntelu vaatiikin siihen sopivan mielentilan) jonka olen ilokseni nähnyt kaksi kertaa Ruotsissa ja kerran Saksassa heidän alettuaan pitkän tauon jälkeen keikkailla lähivuosina. Tukholmassa kävi sitten niin että Pouppéen herrat ilmaantuivat tanssisalin puolelle illalla Bodyfesteillä ja tälläinen fanikuva tallentui. Henrik Björkk on kyllä sen kokoinen viikinki että jopa meikäläinen tunsi olonsa kovin pieneksi ja hiljaiseksi. Todistusaineisto ohessa. Kiitos Elina kun patistit kuvaan ;).Pidetään ihmiset huoli toisistamme näin marraskuun harmaissa maisemissa, sosiaalisuus ei koskaan ole pahasta. Kai se täytyy taas lähteä kohta vesisateeseen lenkille. Johan tässä tuli takan päällinen ja siitä riehaantuessani myös keittiö mopattua kun kissa kävi oksentamassa sinne heti aamusta, kaikenmoista kosteaa ruokaa kun on nyt tyrkyllä että Terralta huuhtoutuisi pöpöt pois rakosta virtsan mukana. Olisin voinut nauttia kyllä aamiaisesta enemmän ilman kyseistä mutta onhan tässä jo herkuteltu. Ja sienirisoton tekeminen on jo mielessä.


Mukavaa isänpäivää kaikille isäihmisille!

-muokkaus- tulipas jumalattoman hyvää risottoa. Ihan pirkka risottoriisipakkauksen herkkusenirisoton ohjeella alkuun mutta kanaliemen sijaan kasvislientä. Sekaan kevyesti pannulla käytetyt suppilovahverot niin että niissä on vielä vähän nestettä irrallaan. Lisäksi loraus tryffeliöljyä ja reilusti mustaapippuria. Kypsään lisäsin vielä pari kourallista juustoraastetta, tällä kertaa ihan tylsästi arlan 17% kermajuustoa mutta eipä tuo haitannut, mustapippuri ja tryffeli ovat ihan tarpeeksi teräviä makuja niin että parmesan olisi saattanut jopa hukata tuoreitten metsäsienien maun. NAM!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti