tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulutervehdys ja Partola Animagi testattu

 Frida-rexkissa kävi tänään kontrolliverikokeessa koska toukokuussa veren urea-arvo oli yläkanttiin viitearvoista. Partolan Animagin lääkäri otti verikokeen hyvin ja Ritu oli oikein hyväkäytöksinen potilas kuten aina. Sen sydän kuunneltiin käynnin aikana pariin kertaan koska sieltä kuului lievä sivuääni ja syke oli nopea. Koska Ritu on vilkkaanpuoleinen ja oksentelua on ollut jonkun verran päädyttiin ottamaan kilpirauhasarvot samalla. Kilpirauhasen liikatoiminta on vanhoilla kissoilla yleinen vaiva joka vaikuttaa kroppaan kokonaisvaltaisesti ja voi aiheuttaa ongelmia maksan, munuaisten, verenpaineen ja sydämen kanssa. Kilpirauhaskokeen tulokset tulevat joskus ensi viikolla. Munuaisarvot saatiin heti mukaan, aiemmin heittänyt arvo oli kunnossa mutta creatiini hieman yli viitearvojen, tämäkin voi viitata alkavaan munuaisten vajaatoimintaan.

Mutta tällaista, luultavasti kontrolliverikoe tehdään joskus alkuvuodesta ja riippuu kilpparikokeen tuloksesta, onko jotain lääkitystä vaativaa vai hoidetaanko munuaisten toimintaa tukevalla ruokavaliolla. En ole varsinaisen yllättynyt että keväällä 11 täyttävälle kissalle tulee vanhenemiseen liittyviä vaivoja mutta eihän se tietenkään mukavaa ole. Pääasia että kissa on hyväntuulinen ja elämä on laadukasta.


Sitten parit tällaiset joulunpunaiset kuvat. Ja oikein levollista joulua ja onnellista uutta vuotta kaikilla tutuille ja ystäville niin lähellä kuin kaukanakin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti