maanantai 13. syyskuuta 2010

Sadonkorjuuta

Viikonloppu meni kiireesti. Lauantaina kävimme Urjalassa metsässä isäni ja Seijan kera sienessä. Hertta osoittautui todelliseksi "sienikoiraksi" syömällä vaaleita orakkaita suoraan maasta raakana ja sienestäjien pussistakin ne olisivat maistuneet! Koiran vatsa ei ollut millänsäkään mutta minua hirvitti josko se käyttäytyy samalla lailla myös ryöpättävien tai oikeasti myrkyllisten sienien kanssa. Tämä metsäreissu oli vähän ex tempore kun huomasimme vasta perjantaina että isältäni lainassa olleen peräkärryn kiinnitysliinat jne. olivat jääneet automme peräkonttiin. Joten lauantaille oli jo aiemmin sovittuna hillotalkoot.

Keräsimme Katrin ja Jannen kera omenoita ja teimme hilloa 2 ämpärillistä, 1 viiden litran kattilallisen ja kaksi kulhollista. Aika pilkkominen mutta nätin väristä ja hyvää tuli. Omenapiirakkaakin leipasin. Sunnuntaina olikin sitten vuorossa sitä sienien perkuusavottaa ja 1,5 tuntia koirapuistoilua.


Oijoi, kanttarelleja, mustatorvisieniä, pari pientä herkkutattia ja pieniä suppilovahveroita.Vaaleita orakkaita ja lampaankääpiä tuli muovikassillinen. Vaaleat orakkaat olivat pieniä ja siistejä mutta lampaankäävistä suurin osa osoittautui valitettavan matoisiksi.Pieni sienestäjä saa nyt keskittyä luvallisiin syötäviin pari viikkoa, seuraava metsäreissu on suunnitteilla 25.9. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti